<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Førjulsrally og all-time high

Hovedindeksen i ny all-time og et støt opp mot 1.000? Begge deler kan bli en realitet før nyttår.

REKORD: Hovedindeksen på Oslo Børs har steget kraftig siden bunnen i oktober, og ser ut til å være på vei mot ny all-time high. Foto: Tradingview
Teknisk analyse

Tidligere all-time high for Hovedindeksen på Oslo Børs er 946,63 fra 17. januar i år (intradag høy er 949,01 fra 20. januar). Når dette leses, har vi etter alt å dømme fått ny all-time high, og kanskje vil Hovedindeksen snuse på 1.000 før nyttår. Det er rom for det i det som kan se ut til å bli en ny stigende hovedtrend. Oppgangen har også støtte i den positive undertonen i RSI-chartet.

Det som kan utsette rekorden er at det varsles korreksjon i RSI-chartet, ved at RSI har stanget opp i et overkjøpt område. Men det er ikke sikkert korreksjonen kommer før rekorden er et faktum.

Teknisk støtte

Den tekniske støtten på 880-nivået ble knapt nok testet, men bruddet på den tekniske motstanden signaliserte at Hovedindeksen kunne fortsette opp mot 965. Da 900-nivået ble brutt, signaliserte også korreksjonen tilbake mot det nivået at oppgangen kunne fortsette. 

Den langsiktige positive undertonen signaliserer også at det kan være mer å gå på, og at eventuelle korreksjoner kan bli forbigående. Det har også vært balanse i oppgangen ved at omsetningen har utviklet seg pent på dager med sterk oppgang, og falt tilbake på roligere dager med litt korreksjon.

Nel mot 31 kroner

Nel-aksjen    har konsolidert i området 23 til 15 kroner siden begynnelsen av juni. Nå har den brutt den tekniske motstanden i området rundt 23 kroner og kan være på vei mot 31 kroner. 

Oppgangen støttes av den positive utviklingen i RSI-chartet. Den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet ble brutt i begynnelsen av oktober, og det ble satt en ny bunn som etablerte en positiv undertone. 

RSI begynner å nærme seg et overkjøpt område. Hvis den fortsetter opp i et overkjøpt område, med RSI over 70, kan det signalisere en korreksjon tilbake for å teste den tekniske støtten på 23-nivået. 

I henhold til teorien skal 23-nivået også testes før videre oppgang mot toppen i trenden, men så lenge den positive undertonen fortsetter, kan eventuelle korreksjoner bli forbigående og gi kjøpsmuligheter.

REKORD: Nel-aksjen har steget til ny all-time high. Aksjen kan være på vei opp mot 31 kroner og toppen i den stigende trenden. Foto: Tradingview