<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ny topp på Oslo Børs

Fallhøyden er stor etter at Hovedindeksen på Oslo Børs har stanget i taket i trenden. Kahoot er fremdeles spennende, men også litt skremmende.

Toppen: Hovedindeksen har steget til taket i den stigende trenden som er utviklet siden vinteren 2016. Foto: Tradingview
Teknisk analyse

Hovedindeksen på Oslo Børs snudde opp etter å ha testet den tekniske støtten på 1.005-nivået. Potensialet opp til 1.050 ble tatt ut, og ny all-time high er i skrivende stund 1.064,91 (1.069,84 intradag 15. mars).

Forutsatt at den stigende trenden i hovedchartet fortsetter, er det fremdeles rom for videre oppgang, men på kort sikt er potensialet begrenset. Hovedindeksen stanger nå i taket i den stigende trenden, som er utviklet siden bunnen i løpet av vinteren 2016. Det illustrerer også den store fallhøyden, som nå er på 35 prosent – ned til 695–680.

Gitt at den positive undertonen i RSI-chartet holder, kan eventuelle korreksjoner fremdeles bli forbigående, men selv i den ett år gamle stigende trenden er det rom for fall til 945- og 900-nivået.

Den tekniske støtten på 1.000-nivået ble bare så vidt testet, før oppturen fortsatte til ny all-time high. Det kan derfor ikke utelukkes at det nivået skal testes igjen ganske snart. Brudd på det nivået kan i så fall signalisere nytt fall til både 980 og 945 – og kanskje 960 og 900.

Kahoot tester teknisk støtte

Kahoot-aksjen har korrigert tilbake fra all-time high på 132 kroner den 20. januar 2021 (137,20 kroner intradag den 21. januar 2021) og grovt sett svingt mellom 100 og 128 kroner.  

Den tekniske støtten på 100-nivået er blitt testet flere ganger siden toppen, og foreløpig har aksjen sluttet over hver gang. Den har imidlertid ikke klart å bryte tilbake over sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt, noe som kan være et lite svakhetstegn på kort sikt. 

På samme tid er det en fallende tendens i toppen av RSI-chartet. Den positive undertonen i RSI-chartet er også blitt punktert flere ganger, og RSI har foreløpig heller ikke klart å etablere seg på oversiden av 50-nivået igjen.

For å signalisere ny oppgang i den stigende trenden må RSI etablere seg over 50-nivået og den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Aksjen må også bryte 50-dagerssnittet og den tekniske motstanden på 117-nivået, på stigende omsetning.

Faller aksjen gjennom 100-nivået, vil det imidlertid utløse salgssignal. Brytes sikkerhetsnettet på 97 kroner, kommer i så fall også 200-dagers glidende gjennomsnitt og 80 kroner innen rekkevidde.

Sidelengs: Kahoot-aksjen har satt lavere topper og testet den tekniske støtten på 100-nivået flere ganger den siste måneden. Foto: Tradingview