<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Ny topp på Oslo Børs

Fallhøyden er stor etter at Hovedindeksen på Oslo Børs har stanget i taket i trenden. Kahoot er fremdeles spennende, men også litt skremmende.

Toppen: Hovedindeksen har steget til taket i den stigende trenden som er utviklet siden vinteren 2016. Foto: Tradingview
Teknisk analyse

Hovedindeksen på Oslo Børs snudde opp etter å ha testet den tekniske støtten på 1.005-nivået. Potensialet opp til 1.050 ble tatt ut, og ny all-time high er i skrivende stund 1.064,91 (1.069,84 intradag 15. mars).

Forutsatt at den stigende trenden i hovedchartet fortsetter, er det fremdeles rom for videre oppgang, men på kort sikt er potensialet begrenset. Hovedindeksen stanger nå i taket i den stigende trenden, som er utviklet siden bunnen i løpet av vinteren 2016. Det illustrerer også den store fallhøyden, som nå er på 35 prosent – ned til 695–680.

Gitt at den positive undertonen i RSI-chartet holder, kan eventuelle korreksjoner fremdeles bli forbigående, men selv i den ett år gamle stigende trenden er det rom for fall til 945- og 900-nivået.

Den tekniske støtten på 1.000-nivået ble bare så vidt testet, før oppturen fortsatte til ny all-time high. Det kan derfor ikke utelukkes at det nivået skal testes igjen ganske snart. Brudd på det nivået kan i så fall signalisere nytt fall til både 980 og 945 – og kanskje 960 og 900.

Kahoot tester teknisk støtte

Kahoot-aksjen har korrigert tilbake fra all-time high på 132 kroner den 20. januar 2021 (137,20 kroner intradag den 21. januar 2021) og grovt sett svingt mellom 100 og 128 kroner. KAHOT

Den tekniske støtten på 100-nivået er blitt testet flere ganger siden toppen, og foreløpig har aksjen sluttet over hver gang. Den har imidlertid ikke klart å bryte tilbake over sitt 50-dagers glidende gjennomsnitt, noe som kan være et lite svakhetstegn på kort sikt. 

På samme tid er det en fallende tendens i toppen av RSI-chartet. Den positive undertonen i RSI-chartet er også blitt punktert flere ganger, og RSI har foreløpig heller ikke klart å etablere seg på oversiden av 50-nivået igjen.

For å signalisere ny oppgang i den stigende trenden må RSI etablere seg over 50-nivået og den fallende trendlinjen i toppen av RSI-chartet. Aksjen må også bryte 50-dagerssnittet og den tekniske motstanden på 117-nivået, på stigende omsetning.

Faller aksjen gjennom 100-nivået, vil det imidlertid utløse salgssignal. Brytes sikkerhetsnettet på 97 kroner, kommer i så fall også 200-dagers glidende gjennomsnitt og 80 kroner innen rekkevidde.

Sidelengs: Kahoot-aksjen har satt lavere topper og testet den tekniske støtten på 100-nivået flere ganger den siste måneden. Foto: Tradingview