<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Internett Foto: NTB/Imagebroker/harald Von Radebrecht

Internett - overalt og for alle

Mye har skjedd siden to datamaskiner for første gang kommuniserte med hverandre på MIT i 1965. Selv om vi måtte vente ytterligere 20 år fra den første eposten ble sendt i 1971 til den første nettsiden så dagens lys i 1991, har vi nå opplevd en digital revolusjon som har endret oss alle.

4,5 mrd.

Totalt er det nå over 4,5 milliarder internettbrukere i verden, noe som tilvarer nesten 60 prosent av verdens befolkning. For ti år siden, i 2010, var færre enn to milliarder mennesker online. Hele 3,4 milliarder mennesker bruker i dag sosiale medier.

56 prosent

Det eksisterer nå over 1,7 milliarder nettsteder, men hele 56 prosent av all internettrafikk kommer fra en automatisert kilde som hacking-verktøy, spammere og roboter. Mer enn 90.000 nettsteder blir også hacket hver eneste dag.

100 dager

Den gjennomsnittlige internettbrukeren tilbringer 6 timer og 43 minutter på nettet hver dag. Noe som tilsvarer å være mer enn 100 dager online i året. Mobilenheter står nå for mer enn halvparten av all tiden vi bruker online.

3.400 mrd. dollar

Den totale netthandelen i verden ventes å beløpe seg til hele 3.400 milliarder dollar i 2020. Amazon alene står for mer enn 49 prosent av alt onlinesalg og om lag fem prosent av alt salg i USA. Over 47 prosent av verdens befolkning forventes å handle online i 2020.

6.000 mrd. dollar

Kostnadene knyttet til cyberkriminalitet øker voldsomt og vil innen 2021 ha en kostnad på 6.000 milliarder dollar årlig. Hele 1 av 131 epostmeldinger inneholder det som regnes som farlig skadelig programvare.