<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Erik Rolandsen

Mine siste artikler
Bygge-boom på kinesisk
Selv om milliarder av tonn betong allerede har gått med til byggingen av det moderne Kina, peker fortsatt pilene oppover for den enorme byggeaktiviteten i  landet.
Utdannelse – billetten til fremtiden
An investment in knowledge pays the best interest, skrev Benjamin Franklin i boken The Way to Wealth allerede i 1758, men fortsatt er utdannelse et knapt gode.
– En av de største utfordringene i verden
Milliarder pumpes inn i forskningen på kultivert eller kunstig kjøtt. Optimistene spår nærmest en revolusjon og hevder at 30 prosent av det globale kjøttforbruket innen 2040 vil komme fra et laboratorium og ikke fra kua. Det vil i tilfelle bety mye for klimaet.
Med kvantefysikk inn i fremtiden
Kvantedatamaskiner åpner muligheten for å løse problemer som tidligere ble ansett som helt uløselige. Nå kastes det milliarder av dollar inn i forskningen.
Verden brukte nesten to billioner dollar på militæret i 2020
Til tross for pandemi, økonomiske krisepakker og krympende BNP  har verdens ledere ikke latt seg friste til å kutte i utgiftene til forsvarsbudsjettene.
Norsk fisk for milliarder mister internasjonalt bærekraftstempel
Fiskerne mister nå et viktig kvalitetsstempel, og Norges rykte som verdens beste fiskeriforvaltningsnasjon får nok en ripe i lakken.
USAs gigantiske statsgjeld vokser og vokser
Den amerikanske statsgjelden har hatt en voldsom økning og er nå større enn landets BNP. Få, om noen, tror at den veksten vil avta i årene fremover.
Vi elsker sosiale medier
Antall brukere av sosiale medier globalt har nå bikket 3,5 milliarder, og tallet forventes bare å stige. Hvilket som er størst og hvem som får flest likes kan du lese her.
Internett - overalt og for alle
Mye har skjedd siden to datamaskiner for første gang kommuniserte med hverandre på MIT i 1965. Selv om vi måtte vente ytterligere 20 år fra den første eposten ble sendt i 1971 til den første nettsiden så dagens lys i 1991, har vi nå opplevd en digital revolusjon som har endret oss alle.
Plast – et gigantisk miljøproblem
Verdens plastproduksjon har økt eksponentielt fra 2,1 millioner tonn i 1950 til 147 millioner i 1993 og 406 millioner i 2015.