<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: NTB

Vi elsker sosiale medier

Antall brukere av sosiale medier globalt har nå bikket 3,5 milliarder, og tallet forventes bare å stige. Hvilket som er størst og hvem som får flest likes kan du lese her.

2,7 mrd.

Facebook er verdens desidert største sosiale medium med over 2,7 milliarder aktive brukere ifølge Omnicore , og nordmenn er intet unntak. Ferske tall fra Ipsos viser at hele 3.506.000 nordmenn over 18 år har en profil og hele 67 prosent av disse bruker tjenesten daglig. Til sammenligning har Snapchat og Instagram henholdsvis 2.713.000 og 2.556.000 norske profiler, men under halvparten av dem bruker tjenesten daglig.

766 mill.

Ifølge Omnicore har Linkedin over 760 millioner brukere globalt, mens 1.223.000 nordmenn ifølge Ipsos bruker nettverkstjenesten. I Norge er det ifølge Ipsos flere blant de som tjener over 1,5 millioner kroner som bruker Linkedin daglig enn de som tjener mindre. Blant menn i alderen 40–59 år er det 45 prosent som har profil. Blant kvinner i samme alder er det kun 30 prosent.

330 mill.

Donald Trumps favoritt Twitter har “bare” 330 millioner månedlige brukere, men ifølge Brandwatch er det over 500 millioner mennesker som besøker nettstedet hver måned uten å logge på. Totalt er det blitt opprettet hele 1,3 milliarder Twitter-kontoer, men bare 500 millioner mennesker har noen gang sendt en tweet. Over 1,1 millioner nordmenn over 18 år bruker ifølge Ipsos Twitter.

55 mill.

Instagram-egget, som helt enkelt bare er bilde av et helt vanlig egg, er det mest likte bildet på bildetjenesten Instagram, og med sine rundt 55 millioner likes er det også verdens mest populære online-innlegg uavhengig av plattform. I Norge er særlig de i alderen 18–29 år som har Instagram-profil, og blant disse er det også flere kvinner enn menn.

6 mrd.

Ifølge nettstedet Today er “Despacito” by Luis Fonsi featuring Daddy Yankee  tidenes mest sette video på YouTube med hele 6 mrd. visninger, og internettpersonligheten PewDiePie er den mest populære på YouTube med sine 87 millioner følgere. Cristiano Ronaldo er den som har flest følgere på Instagram med 156 millioner, og fotballspilleren topper også på Facebook med sine 122 millioner følgere. President Barack Obamas sitering av Nelson Mandela fikk hele 4,5 millioner likes og topper med det listen over flest likes på Twitter.

Reportasjer