<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Etterspørselssjokket vi prøver å fortrenge - men sentralbankene har ikke glemt

Medisinen for å få ned inflasjonen er bitter, og den kommer ikke gratis. Høyere renter, i tillegg til fortsatt sterkt prispress, har ført til at konsumtilliten har stupt til rekordlave nivåer. Mindre kjøpekraft til husholdningene ventes å dempe konsum og dermed verdiskapning. Men dette er tilsiktet.

Sara Midtgaard, Handelsbanken Capital Markets. Foto: Iván Kverme

Gjestekommentar: Sara Midtgaard i Handelsbanken Capital Markets

La meg spole tilbake til en tid som flere av oss ønsker å fortrenge. Jo, tilbake til den grufulle tiden med smittevernstiltak hvor alle satt hjemme. Restauranter, kinoer, barer – alt var stengt. En kjedelig tid med andre ord.

Registrer deg

Registrer deg gratis for å lese saken.

Ved å fortsette aksepterer du våre brukervilkår og personvernserklæring