<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Kronen er ikke friskmeldt

Positiv inflasjonsdynamikk støtter håpet om en myk landing og støttet risikosentimentet ved årsskiftet. Likevel har den sykliske norske kronen underprestert så langt i 2023. Nøkkelen til en bedre kroneutvikling vil være en økning i oljeprisen, stabilisering i gassmarkedet og et bredt løft i aksjer som også inkluderer vekstaksjer.

Foto: Berit Roald/NTB / NTB
Erica Dalstø, SEB. Foto: SEB

Utsikter for myk landing eller resesjon 

Håpet om en myk landing i USA har økt med en mer positiv inflasjonsdynamikk og et fortsatt robust arbeidsmarked. Dette gir næring til et positivt risikosentiment. Dette scenarioet fikk imidlertid juling etter mistenkelig sterke amerikanske arbeidsmarkedsdata i januar kombinert med en langsommere temming av inflasjonen.