<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Fra dagligvarer til Porsche

Glenn Steiner (42), adm. dir. Porsche Center Asker & Bærum

Fulgte drømmen: Glenn Steiner gikk fra dagligvarer til Porsche. Foto: Porsche Center Asker & Bærum
Jobb

To år gammel flyttet jeg fra Oslo til Halden. Det sunne bondevettet som man får gjennom å vokse opp i en småby har vært utrolig positivt og matnyttig for meg både som leder og kollega, og som kjæreste og pappa.

Ungdomstiden var preget av høyt tempo, nysgjerrighet og utålmodighet. Jeg var nok veldig redd for å gå glipp av noe. Av alle idrettene jeg var innom var håndball den jeg drev lengst med. Det var mye piker, vin og sang og mange sprell med gutta. Tilfeldighetene ville det slik at det stort sett gikk bra med alt og alle.

26 år og sjef

Jeg gjorde det godt på skolen og enda bedre i arbeidslivet. Etter endte studier gikk jeg inn i ulike roller i CentraGruppen før jeg i 2005 ble daglig leder på Centra Høvik. Jeg var 26 år og fikk ansvar for over 150 millioner kroner i omsetning og over 100 ansatte.

På tre år triplet vi resultatet, vi hadde best resultatforbedring i kjeden. Jeg ble hentet til rollen som markedssjef for kjedene Ultra, Centra og Jacob’s. CentraGruppen ble solgt, og vi var nå en del av NorgesGruppen, landets største retailer. Deretter fikk jeg en stilling som kjededirektør, deretter driftsdirektør før jeg i 2018 valgte å si opp min stilling for å følge bildrømmen på Billingstad.

Jakter drømmebilen

I dagligvaren forsket jeg mye på hva som egentlig skjer når du kommer inn i en butikk – hvilke tanker som går gjennom hodet og hva du lar deg påvirke av. Jeg har tatt med meg mye av den innsikten til Porsche Center Asker & Bærum og har nok en litt annen tilnærming enn mange andre som driver bilsentre.

Jeg har lett etter én spesiell bil nesten hele livet. Det er en 911 SC 3.0 i metallic sølv med sort interiør, og den må være produsert eller registrert samme måned som jeg ble født – i januar 1978. Jeg vet at 75 biler gikk til USA og at noen gikk til Asia – og jeg leter fremdeles aktivt.

Livslærdommer

Det er svært vanskelig å prestere som leder om du ikke har det bra med deg selv, derfor er min viktigste livslærdom: Det viktigste i ethvert menneskes liv er en selv, og de som sier noen annet er ikke oppriktige.