<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Jan Christian Grandre

Mine siste artikler
Milliardærbruddene
Noen av landets aller rikeste har hatt lukrative år i kompaniskap med andre. Men forholdet mellom parhester i business kan fort havarere. Her kan du lese om “de økonomiske skilsmissene“ – og hvordan milliardærene klarte seg videre på egen hånd.
Verdibyks for rederne
De største norske rederne ble totalt 36 milliarder kroner rikere i år. Hovedårsaken er at verdien på skip har steget til himmels. Fremover kan også enkelte glede seg over fraktrater på rekordnivå, mens for andre er utsiktene dystre.
Snudde skuta
12 år etter at Laurence W. Odfjell (56) overtok som arbeidende styreleder, har det verdensledende kjemikalietankrederiet begynt å utbetale utbytte.
Tittelgarantisten
Mens hans kjære Arsenal kjemper i toppen av Premier League for første gang på veldig lenge, prikker SEB-megler Ole B. Haugnes stadig inn topplasseringer i Kapitals årvisse analytikerkåring. 
– Vi sitter alle i samme båt
På vei inn i det verste økonomiske ruskeværet på 30 år styrer en svensk båtentusiast og samfunnsøkonom finansene i Norges klart største bank.
Vil være forløser for grønt skifte
Med all sin erfaring og verdifulle kontakter hadde ikke Yngve Slyngstad samvittighet til å sette seg ned og bli pensjonist. Han følte han bare måtte bidra til å løse den kanskje største investeringsutfordringen i verdenshistorien.
DNB vant dobbeltseier - til topps på 17. forsøk
Aldri før har Norges største finanskonsern vunnet den gjeveste klassen under utdelingen av Stockman-prisen. Til gjengjeld tok DNB dobbeltseier da de først klatret til topps i norgesmesterskapet i Investor Relations (IR). I andre enden av skalaen får både Adevinta og Orkla en smekk.
– Vanskelig å begrense seg
De siste årene har Ivar Tollefsen ekspandert enormt på alle vis – bare ikke kroppslig: Den arbeidsnarkomane og nærmest asketiske 62-åringen kontrollerer nå 155.000 leiligheter og har eiendomsverdier for svimlende 320 milliarder kroner. Gjelden er heller ikke småtteri: 170 milliarder!
Snuoperatørene
Så lenge det finnes dårlig drevne selskaper, vil det alltid være gylne muligheter for folk som kan gjennomføre “turnarounds”. Her kan du lese om 13 personer som er blitt milliardærer ved å snu noe dårlig til noe veldig bra.
Redningsmannen
Øystein Moan forvandlet Visma fra konkurskandidat til å bli et av Europas mest verdifulle IT-selskaper med en årlig omsetningsvekst på godt over 20 prosent.