<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Keeper’n arvet milliarder

Byttet keeperhansker med millionstøtte til Jerv. Ung reder støtter sensasjonslag.

Rike fotballonkler Foto: Petter Emil Wikøren/NTB
Næringsliv

Mange rike fotballonkler har et brennende hjerte for nærmiljøet og den lokale fotballklubben, men de færreste har selv spilt på et relativt høyt nivå for klubben i deres hjerte. Et unntak er Knut Nikolai T. Ugland, som selv var keeper på A-laget til Jerv da han som 24-åring arvet milliardverdier etter sin bestefar, Grimstad-rederen Johan Jørgen Ugland. For snaut to år siden fylte han 35 år og var gammel nok til selv å få råderett over verdiene.

– Det er veldig tette bånd mellom Jerv og Ugland-familien. Klubben er veldig viktig for oss, og vi er viktige for klubben. Mange familiemedlemmer har spilt eller vært aktive i klubben på flere måter. Vi har bidratt med midler og arbeidskraft for å få bygd baner og stadion og Jerv-spillere har også gjennom historien blitt ansatt i noen av våre selskaper, sier Knut Nikolai T. Ugland.

Det er veldig tette bånd mellom Jerv og Ugland-familien. Klubben er veldig viktig for oss, og vi er viktige for klubben.
Knut Nikolai T. Ugland

Ansatte Jerv-mann

Da Jerv sensasjonelt rykket opp til eliteserien for to år siden, lovet shippingmilliardæren å gå tyngre inn på sponsorsiden. Det løftet har han holdt, selv om det ble nedrykk igjen i fjor. Ugland har i flere år støttet klubben økonomisk. Konsernet har sponset lokale idrettsklubber med opp mot 100 millioner kroner de siste 13 årene, hvorav Jerv har fått det meste. Selskapet har også dedikert en egen ansatt til å bruke mye av arbeidstiden på oppfølging av Jerv. Han blir nå ny styreleder etter noen år som styremedlem.

– Hva opplever du at dere får igjen?

– Først og fremst masse idrettsglede. Helt fra A-laget i toppfotballen til de minste. Tar man seg en tur til ulike fotballbaner og ser masse barn som koser seg og løper rundt, så skjønner man hvor viktig idrett er. I tillegg har Jerv et gatelag som er helt fantastisk, et flott tilbud for de som sliter aller mest, svarer den unge rederen, som mener klubben er en viktig institusjon i Grimstad som skaper samhold og patriotisme, sier Ugland.