<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Båtplasser blir advokatmat

På Aker Brygge Marina i Oslo betaler båteiere 40.000-50.000 kroner for leie av en romslig plass gjennom en kort sommersesong. Rundt om i landet havner ulike tvister om båtplasser stadig oftere i retten.

Ny hverdag: Stig Hvide Smith, generalsekretær i Kongelig Norsk Båtforbund (KNBF), må stadig oftere gå i retten for å kjempe for båtplasser. Foto: Kongelig Norsk Båtforbund
Livsstil

Eksklusiv P-plass for fritidsbåt i urbane strøk koster flesk. Og når antallet båtplasser stadig krymper, presses prisene ytterligere opp. I Norge kjemper eiere av over en million fritidsbåter om anslagsvis 500.000 båtplasser, inkludert private, kommunale og ideelle plasser. Trusselen mot båtforeninger og -lag er kommuner og utbyggere som vil bruke indrefileten av sjønære arealer til bolig- og næringsutvikling.