<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Klubbeier Trøim har gitt VIF 230 mill.

Overtok der eks-sjef John Fredriksen slapp.

Rike fotballonkler Foto: Terje Pedersen/NTB
Næringsliv

Tor Olav Trøim var i mange år en viktig deltager i John Fredriksens finansielle spillerstall. Da han i 2014, etter nærmere 20 år som rederens høyre hånd takket for seg med en sluttpakke anslått til 1,6 milliarder kroner, overtok han også sin tidligere arbeidsgivers rolle i Vålerenga. Den gang var klubben nær ved å gå konkurs. Siden har finansmannen, som til daglig har base i London, gitt til sammen omlag 230 millioner kroner til Oslo-laget.

Trøims formue ble i fjor høst vurdert til 2,7 milliarder av Kapital. Han er i dag eneeier i Vålerenga Fotball, selskapet som støtter eliteserielaget Vålerenga Fotball Elite økonomisk. Avtalen mellom de to selskapene gjelder til utgangen av 2028. Den kan imidlertid sies opp av Trøim innen 1. juli hvert år. For Vålerenga er avtalen uoppsigelig. Trøim har ingen formell makt og styringsrett i klubben, men er altså likevel kongen på haugen på Valle. Etter fjorårets berg-og-dalbane-sesong venter en regning på nesten 43 millioner kroner.

Trøims tidligere sjef - Norges rikeste mann, John Fredriksen - ble i 1997 med i den første emisjonen i Vålerenga Fotball. Totalt har rederen sponset Vålrenga med 150 millioner kroner frem til han valgte å trekke seg ut.