<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Rike fotballonkler: Har spilt bort 3,5 milliarder

Dette lagbildet har gitt støttepasninger til norsk fotball verdt mer enn 3,5 milliarder kroner. Den rauseste giveren er Kjell Inge Røkke. Hans bidrag – 800 millioner kroner gjennom 30 år – har gjort Molde til en dominerende klubb i Norge.

Team Rik Onkel: Disse har lagt deres normale prinsipper til side og pøst inn penger i norsk toppfotball. Bak fra v: Bjørn Rune Gjelsten (Molde), Knut Nikolai T. Ugland (Jerv), Kjell Inge Røkke, (Molde), Trond Mohn (Brann og Tromsø), Olav Nils Sunde (Aalesund) og Tor Olav Trøim (Vålerenga). Foran fra v: Kjell Chr. Ulrichsen (Stabæk), Per Berg (Lillestrøm), John Fredriksen (Vålerenga), Terje Høili (Fredrikstad) og Odd Reitan (Rosenborg). Illustrasjon: Mikael Noguchi
Næringsliv

Båret frem av to norske braksuksesser i Premier League – Haaland og Ødegaard – har klubber i Eliteserien og Obos-ligaen greid å selge spillere for hele 450 millioner kroner i årets første overgangsvindu. Rosenborg, Molde, Bodø/Glimt, Stabæk og Viking er blant de som har fått solid påfyll på konto’n etter å ha solgt “råvarer” for adskillige millioner den siste tiden.