<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Malene Tunold (31)

Daglig leder i Eiendomstalenter

Fra luften til eiendom: Malene Tunold jakter kandidater til jobber i eiendomsbransjen. Foto: Thor Erik Norbom
Jobb

Det stod aldri helt klart for meg hva jeg ønsket å bli når jeg ble stor. Ja, bortsett fra da jeg, i en alder av fire år, var fast bestemt på at jeg skulle bli prinsesse. Som en god fortelling  skulle jeg ønske at historien om min vei hadde en rød tråd, men slik er det ikke. Veien har blitt til gjennom tilfeldigheter, eller kanskje det ikke er fullt så tilfeldig. Jeg har prøvd meg på ulike ting, og underveis forstått hvem jeg egentlig er og hva jeg er flink til.

Da tiden kom for å velge studieretning, valgte jeg å søke på rettsvitenskap, det samme som en god venninne søkte på. Det føltes trygt. Vi skulle gå på jusen og starte egen advokatvirksomhet etterpå. Det manglet ikke på ambisjoner, men det som skjedde var at jeg kom inn, hun gjorde det ikke. Allerede der valgte livet en annen retning enn planlagt. Jeg begynte likevel på jusen, men var usikker på hva jeg ville bruke utdannelsen til.

Flyvertinne i Thomas Cook

Under studiene jobbet jeg deltid som flyvertinne i Thomas Cook. Jeg trivdes så godt at deltidsjobben ble til fulltidsjobb etter endt studium. Jeg elsket å alltid være på farten, og jeg var flink med mennesker. Det var kanskje da jeg fikk et brev fra en ung jente som var passasjer på en av flyvningene mine, hvor hun takket meg for at jeg hadde kurert henne for flyskrekken sin, at jeg skjønte at det var mennesker jeg ville jobbe med.

Det å gjøre en forskjell i folks liv er noe som gir meg svært mye. Å bistå med at de kaprer drømmejobben, er å gjøre en slik forskjell. At jeg kom inn i rekrutteringsbransjen skjedde likevel ganske tilfeldig. Jeg hadde søkt på en stiling som kundesenteransvarlig for et eiendomsselskap, men endte opp med å bli tilbudt jobb i rekrutteringsfirmaet som bistod eiendomsselskapet. Etter et halvt år som researcher i Capus fikk jeg tilbud om å overta som daglig leder for søsterselskapet, Styrelederskolen.

Spurte Stordalen til råds

På det tidspunktet hadde jeg også blitt forespurt av en venn av meg i New York om å komme dit for å jobbe for ham. Jeg var selvfølgelig usikker på hva jeg skulle gjøre. New York var jo en drøm, men jeg hadde fått en fantastisk mulighet her hjemme også. Noen dager før jeg måtte ta en avgjørelse traff jeg tilfeldigvis Petter Stordalen på et bokarrangement. Jeg tok mot til meg og spurte ham til råds. Han mente jeg var inne på et godt spor her hjemme, og at det var nok av historier om unge jenter som søker drømmen i New York og blir skuffet.

I mai ville en venn av meg, Salman Saeed, ha meg i rollen som daglig leder for det nyoppstartede selskapet Eiendomstalenter. Jeg ble svært smigret, men skjønte også at dette var en rolle hvor jeg virkelig kunne være med og skape noe, og bruke av all erfaringen jeg har opparbeidet meg. Nå, etter kun et halvt års drift, har vi nådd første milepæl med en million i omsetning, og jeg er svært stolt over hva vi har fått til på kort tid.

En viktig lærdom jeg tar med meg er at man ikke kan planlegge livet. Tvert imot. Livet er det som skjer mens du er opptatt med å planlegge det, og det er viktig å være tro mot seg selv og det man virkelig vil. Når jobb ikke føles som jobb, da er man på rett spor.

Arbeidserfaring:

2020–

Eiendomstalenter, daglig leder

2018–2020

Styrelederskolen, daglig leder

Capus/Researcher

2011–2018

Thomas Cook Airlines, kabinansatt

Utdannelse:

2009–2015

Universitetet i Oslo/Rettsvitenskap

2006–2008

Heltberg Gymnas/Økonomisk & administrativ linje