<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Dreamstime.com

Personlighets- og mentale tester: – De brukes ofte feil

Tester som skal kartlegge personlighet, evner og ferdigheter brukes i stadig økende grad i rekrutteringsprosesser, men har de egentlig nytteverdi. Hva er fallgruvene ved bruk av slike tester? Vi har spurt ekspertene.

I dag er det ikke lenger nok å ha toppkarakterer på mastergraden, eller knivskarpe referanser fra tidligere jobber. Jobbsøkere skal i tillegg til intervju nå også testes, og det på en rekke ulike måter og områder. 

Hvorfor?

Har kvaliteten i utdannelsen sunket? Er konkurransen såpass mye tøffere enn for ti år siden, da ting som personlighetstester og evnetester ikke var en selvfølge på rekrutterernes sjekkliste, slik de i økende grad er i dag? Er det bare business? Eller har det faktisk noe for seg?

Nordisk HR-direktør i EY, Line Sandnes, som selv ble rekruttert til selskapet uten noen form for testing 15 år...

Karriere
Jobb