<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hans Geelmuyden (64)

Grunnlegger og eier, Geelmuyden Kiese Gruppen

Hans Geelmuyden Foto: Roland Berg Lie
Ledelse

Jeg har alltid vært i opposisjon til autoriteter, og var nok en vedvarende utfordring for noen lærere. Litt sånn Emil i Lønneberget. Samtidig var jeg flink på skolen, så jeg kom unna med mye, og lite var vondt ment. Samfunn og politikk interesserte meg nok mer enn regnskap og balanselære.

Follow the money!

Jeg valgte NHH fordi min far frarådet meg å studere medisin. Han mente at norske pasienter hadde det dårlig nok om ikke også jeg skulle bli lege. Dessuten mente jeg selv at økonomisk forståelse var viktig for å forstå politikk: Follow the money! Det valget har jeg aldri angret. Jeg fikk venner for livet, og møtte fantastiske lærekrefter som Victor Norman, Agnar Sandmo, Jan Mossin, Tore Johnsen, og ikke minst Thorolf Rafto, han med Rafto-prisen. Etter hvert brukte jeg mer tid på å jobbe med menneskerettigheter enn på studier.

Inge Hansen lærte meg at en leder må gå prosesser: FFK. En god prosess må være Forutsigbar, Fair og ha Konsekvens. Når du lever av å utvikle talenter og prestere for kundene hver dag, må du bruke tid på gode prosesser.

Erkjente feil: Hans Geelmuyden erkjente i sommer å ha kommet med rasistiske uttalelser. I høst tok han kurs i mangfoldsledelse i regi av Seema og Loveleen Brenna. Foto: Privat

Bransje uten ryggrad

Mitt viktigste møte var da jeg som redaksjonssjef i Farmand møtte redaksjonssjef Jo Kiese fra Kapital i baren på stadshotellet i Linköping i 1986. Vi var på pressetur med SAAB. Tre år etter stiftet vi Geelmuyden Kiese. Siden har jeg vært stuck.

Jeg fikk sjokk da jeg kom inn i den såkalte PR-bransjen i 1989. Jeg møtte en bransje uten ryggrad og prinsipper. Slik er det et stykke på vei fortsatt. For meg handler entreprenørskap om tenkemåter og holdninger, ikke om medfødte privilegier og kontaktnett. Integriteten min får du aldri!

Jeg tror hverken på flaks eller skjebne. Jeg tror suksess ligger i skaperglede og i de små skrittene hver dag. Utrettelig. Alltid videre. Meter for meter. Står du stille, blir du skutt.

Mangfold har vi hatt i Geelmuyden Kieses formålsparagraf fra vi ble etablert i 1989. I GK tror vi på enkeltmennesket og dyrker ulikhet som en forutsetning for kreativitet. Høsten 2020 har jeg tatt et kurs i mangfoldsledelse i regi av Seema og Loveleen Brenna. Kurset hjelper oss i GK å definere mangfoldsledelse og lærer oss å utvikle samspillet i vår lille jungel. Jeg anbefaler kurset på det varmeste.

Livslærdommer

Hold fast og hold ut! Ingenting er morsomt hele tiden, og innimellom gjør du feil. Det er ikke så farlig hvis du har tid og likviditet til å rette feilene, og kondisjon til å stå løpet. Det verste som kan skje et ungt menneske er å havne på en eller annen talentliste. Slike lister skaper forventninger som få unge talenter leverer på. Man er ikke anerkjent selv om man får navnet sitt i telefonkatalogen.

Arbeidserfaring:

1989 –

Geelmuyden Kiese Gruppen, grunnlegger og 91 prosent eier

1987 – 1988

Morgenbladet, sjefredaktør

1983 – 1986

Farmand, redaksjonssjef

1980

IBM, CHQ New York

Utdannelse:

1981 – 1982

Befalsskolen for Kystartilleriet

1975 – 1979

Norges Handelshøyskole

1973– 1975

Nadderud videregående skole