<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Anne Kristin Hjukse (48), kommunikasjonssjef SMK

Passer på: Anne Kristin Hjukse på statsministerens halvårige pressekonferanse i juni. Foto: Regjeringen
Utdannelse

Jeg vokste opp som yngst av fire søsken på en gård på Hjuksebø i Telemark. Hadde en trygg og god oppvekst med cowboy og indianer, hopping i høyet, fotball og ski. Lærte meg å jobbe langsiktig (som å plante skog for at neste generasjon skal kunne hugge den), at det ikke er farlig å få møkk under fingrene og at man ikke må gi opp (man må plukke all steinen fra jordet hver eneste vår, og neste år er det på’n igjen).

Undervurderte fransken

Da jeg ble tenåring, hadde jeg lyst til å se mer av verden. Jeg begynte på fransk Lycée i Lyon i Frankrike, og tok hele videregående skole der. Jeg hadde knapt vært utenlands før, og den første høsten der var den bratteste læringskurven hittil i livet. Jeg undervurderte grovt både hvor vanskelig det var å lære seg nye ting på et fremmed språk og hvor vanskelig det var å få venner når man ikke kan snakke med dem.

Kom til slutt inn på journalistutdannelsen ved Høgskolen i Oslo. Siden jeg hadde gått på videregående skole i Frankrike, måtte jeg søke på særskilte vilkår. Fikk først beskjed om at jeg stod på venteliste. Så fant jeg ut at en jeg gikk sammen med i Frankrike, men som hadde dårligere snitt enn meg, hadde kommet inn. Da ble jeg sur! Ringte og ringte, men kom aldri frem til de som jobbet med opptaket. Da dro jeg opp til kontoret, og sto der da saksbehandleren kom på jobb. Da jeg dro, hadde jeg en studieplass!

Krimreporter

Etter to flotte år i Adresseavisen i Stjørdal/ Trondheim lengtet jeg likevel sørover, vekk fra det ustabile været og nærmere venner og familie på Østlandet. Fikk jobb som krimreporter i NTB, og deretter i Dagbladet, hvor jeg fikk utrolig mange muligheter, og hadde mange ulike stillinger. Det var her jeg fant at jeg syntes det var moro å være leder, og det har jeg vært siden.

Etter en omorganisering i Kunnskapsdepartementet i 2017 ble jeg ekspedisjonssjef for avdeling for barnehage og grunnskole.Jeg var på ingen måte på jobbjakt da det dukket opp en mulighet for å vikariere som kommunikasjonssjef ved Statsministerens kontor, men den muligheten klarte jeg ikke å la gå fra meg. I sommer fikk jeg jobben fast. Det er Norges mest spennende kommunikasjonsjobb, synes jeg, så jeg føler meg veldig heldig og privilegert som får jobbe her.

Livslærdommer

Jobber kommer og går, venner og familie består.

CV:

Arbeidserfaring:

2019–

Statsministerens kontor, kommunikasjonssjef

2013–2019

Kunnskapsdepartementet, kommunikasjonssjef, ekspedisjonssjef

2010–2013

Oslo Havn KF, kommunikasjonsdirektør

2001–2010

Dagbladet, journalist, utgavesjef, adm. redaksjonssjef, kanalsjef og redaktør

1999–2001

NTB, krimjournalist

1997–1999

Adresseavisen, journalist

Utdannelse:

2011–2018

Handelshøyskolen BI, Master of Management

1995–1997

Høyskolen i Oslo, journalistutdannelse

1993–1994

AVH i Trondheim, fransk mellomfag

1993–1994

Universitetet i Oslo, 1. avd. jus

1989–1992

Lycée Edouard Herriot