<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Tonje Wikstrøm Frislid (45), påtroppende sjef for Erik G. Braathens nye flyselskap

Comeback i fly: Tre år etter at Tonje Wikstrøm Frislid sluttet i Norwegian, har hun sagt ja til å lede Erik G. Braathens nye, norske flyselskap som ennå ikke har rukket å få et navn. Foto: Nicolas Tourrenc
Utdannelse

Håndball var en stor del av ungdomstiden min, men først og fremst som en sosial aktivitet. Jeg hadde mange av mine beste venner på laget (Bækkelagets damelag som ble serie-, Norges- og europacupmester, red. anm.), og flere av disse er fortsatt gode venner den dag i dag.

Noen synes nok jeg burde vært mer seriøs med idretten, så jeg kunne oppnådd mer, men for min del var det helt greit. Terping og hardtrening var ikke det beste jeg visste, men jeg gjorde nok til å henge med, og samtidig få være med på masse annet som er gøy å få med seg i den alderen. Det gjenspeiler nok mye av den jeg er: Jeg får med meg veldig mye, liker å holde på med mange ting samtidig, men går ikke i dybden på alt.

Kneskade gav ny retning

I håndball og ellers har min styrke vært å ha mulighet til å ta inn mye og ha et godt overblikk. Tiden i idretten har nok også lært meg å være løsningsorientert, samt sette pris på at andre har ulike kvaliteter enn meg.

En kneskade ga meg en kjedelig avslutning på håndballen, og førte til at jeg begynte å se meg om etter nye utfordringer. Dette førte meg etter hvert til Sydney for å ta en mastergrad, og for å komme meg litt bort og få nye impulser. Det ble et av de beste årene i mitt liv, selv om det nok ble mye tull og tøys.

Perioden jeg jobbet i Norwegian har betydd mye for min utvikling. Med en visjonær person som Bjørn Kjos i spiss gjorde vi mye banebrytende på mange områder. Jeg fikk mye ansvar og lærte hvor mye man kan få gjort med få ressurser.

Livslærdommer

Som de fleste har også jeg hatt min dose med utfordringer. Rett etter å ha startet i ny jobb fikk jeg en alvorlig sykdom. Under denne perioden fikk jeg hjelp av en som stadig minnet meg på at det er ganske behagelig å være helt midt på treet, og at man ikke må være best. Jeg har fått en helt annen ro etter dette, og jeg tror nok også at jeg er blitt bedre til å ta imot innspill fra de rundt meg og ikke minst akseptere at de fleste andre også er helt midt på treet. Og det er godt nok.

En god erfaring er at man kommer seg igjennom vanskelige perioder og at det går opp igjen. Jeg evner også stort sett å beholde roen, har en god dose selvironi og kan prestere godt i utfordrende tider. Sikkert derfor jeg liker så godt å jobbe i flybransjen.

Arbeidserfaring:

2021–

Sjef for Erik G. Braathens nye flyselskap

2020

Direktør for forretningsenhet, Coor

2018–2020

Driftsdirektør, Unibuss

2015–2018

Vice President, Crew Management, Norwegian Air Resources

2007–2016

Div. lederstillinger, Norwegian Air Shuttle

2003–2005

Saksbehandler, kundeveileder, RCSA-ansvarlig, Citibank

Utdannelse:

2002

Master of Arts International Communication, Macquarie University, Sydney

1998–2001

Mellomfag og div. grunnfag, UiO

1993–1995

Otto Treiders Handelskole, Oslo