<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Hvordan kom jeg hit? Synne Wesmann (26)

Aksjeanalytiker Pareto Securities

Aksjeanalutiker Synne Wesmann dekker “morgendagens“ næringer i Pareto. Foto: Privat
Utdannelse

Jeg brukte mye tid og energi på studentforeningen på NHH i Bergen, og fikk mange gode venner på tvers av årskull og opplevelser jeg ikke ville vært foruten. Jeg var ambisiøs og fokuserte på å gjøre det bra på skolen, men jeg brukte nok litt mer tid i kjelleren på NHH enn på lesesalen.

Jeg bestemte meg for en master i finans, kombinert med en CEMS Master in Management. Via CEMS dro jeg på utveksling til Barcelona og hadde et internship hos OECD i Paris. Selv om jeg fikk en rekke internasjonale venner, fikk jeg også vært “alene” for første gang. Alene på konsert, alene på restaurant og alene med en bok under et piletre bak Notre-Dame. Både opplevelser og opphold gjorde meg tryggere på hvem jeg er og flinkere til å sette pris på de små, fine tingene i hverdagen.

Hektet etter en sommer

Som mange andre på NHH tenkte jeg at jeg skulle bli konsulent ved endte studier, men etter en diskusjon med en god venn oppdaget jeg at mange av mine interesser overlappet bedre med hverdagen i et meglerhus, så jeg søkte der også. Til min store forbløffelse fikk jeg intervju og så tilbud om et internship. Etter en sommer var jeg hektet og har ikke sett meg tilbake siden.

Da jeg begynte fulltid i Pareto, gikk det bare et par uker før senioren min annonserte at han skulle slutte. Istedenfor å hente inn eksterne krefter valgte Pareto å satse på meg, vel å merke med god støtte fra resten av teamet. Likevel fikk jeg både mer ansvar og tillit veldig tidlig i karrieren, og selv om jeg til tider har følt meg på ordentlig dypt vann, har det vært veldig lærerikt og motiverende.

I tillegg har jeg kunnet bidra på “utenom-faglige” aktiviteter som rekruttering. Vi søker alltid de beste kandidatene, og da er det kritisk at de beste kandidatene søker. Det å kunne jobbe aktivt med å “ufarliggjøre” finans og få flere unge kvinner til å søke den retningen har vært veldig givende, og jeg er ganske stolt over at halvparten av “internsene” våre i år er kvinner.

Det grønne skiftet

Da pandemien slo til og oljeprisen falt (igjen …), ble det naturlig for oss på olje- og oljeservice-teamet i Pareto å oppdatere analysefokuset vårt. Det siste året har vi derfor tatt opp dekning på en rekke selskaper innen fornybarsektoren og blitt eksperter på nye industrier. Vi har dermed blitt ekte energianalytikere som dekker alt fra olje til havvind, sol og vannkraft, samt nye initiativer som karbonfangst. Ikke bare er dette av mer interesse for mange av våre investorer, men det er givende å jobbe med “morgendagens” næringer, og jeg føler at dette er mitt bittelille bidrag til det grønne skiftet.

Livslærdommer

Overordnet kommer du langt med engasjement, godt humør og litt hardt arbeid. Samtidig hadde jeg aldri vært der jeg er i dag hvis jeg ikke var nysgjerrig. Jeg er interessert i å prøve nye ting, om det er å stå på scenen i aulaen på NHH, flytte til en ny by eller et internship i et meglerhus. Man må være litt uredd, prøve seg frem og beholde den barnlige optimismen om at det ordner seg.

Arbeidserfaring:

2019–

Pareto Securities, aksjeanalytiker Energy og Energy Services

2018

OECD, Internship Digital Knowledge Paris

2017

Pareto Securities, Intern Aksjeanalyse

Utdannelse:

2013–2018

Norges Handelshøyskole. Master i Finans og CEMS Master in Mangement. Utveksling Bocconi, Milano og ESADE, Barcelona.

2010–2013

Oslo Handelsgym, Utveksling Euroklassen til Bath, UK.