<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Magnus Frøshaug Ryhjell (32)

Magnus Frøshaug Ryhjell, daglig leder Norboat

Fikk drømmejobb: Magnus Frøshaug Ryhjell har ledet bransjeorganisasjonen Norboat siden årsskiftet. Foto: Caroline Roka / FINN
Utdannelse

På videregående gikk det meste av tiden med til samvær med venner og å spille fotball. Deretter var det tid for militærtjeneste, og jeg søkte meg selvsagt til sjøforsvaret – rett og slett for å få være på sjøen så mye som mulig.

Jeg har alltid sett opp til faren min, som i mange år jobbet som markedsdirektør for KIA i Bertel O. Steen. Jeg fikk være med på sponsorarrangementer og husker at jeg, etter å ha spist middag med ham og skiskytterlandslaget, tenkte at “jeg må få meg en sånn jobb som pappa har”. Studietiden min begynte derfor på Markedshøyskolen Campus Kristiania (nå Høyskolen Kristiania) hvor jeg tok bachelor i Reklame og merkebygging. Jeg tok fjerde semester i USA – på Hawaii Pacific University. Jeg pleier egentlig å kutte den setningen der etter “USA“, fordi folk tenker sitt når de hører skole og Hawaii, men det var faktisk en veldig bra skole.

Bilselger hos Møller

Jeg er ikke spesielt glad i å slappe av, så det siste året på Markedshøyskolen jobbet jeg 60 prosent hos Møller Bil Asker og Bærum ved siden av studiet. Der trivdes jeg så godt at jeg ble i ett år etter bachelorstudiet før turen gikk videre til Danmark.

Som HR-konsulent i FINN drev jeg mye med rekruttering, og en dag kom produktdirektøren for motor ned til meg og sa “Magnus, kan du lyse ut en stilling for meg? Vi skal ha en ny forretningsutvikler på FINN Motor”. Da jeg skrev stillingsutlysningen, slo det meg at “denne jobben vil jo JEG ha!“ og slik gikk det heldigvis. Det ble også en rolle jeg vokste enormt i.

Vendepunkt

Mitt største vendepunkt kom etter at jeg var ferdig med masteroppgaven. Jeg hadde jobbet full tid samtidig som jeg var masterstudent og hadde brent lyset i begge ender. Jeg bestemte meg for å ta grep. Jeg begynte å spise sunnere, trene regelmessig og sette av tid til ting jeg trivdes med. Ringvirkningene ble for min del store; jeg fikk tilbake motivasjon og “drive” på jobb, jeg fikk drømmejobben på FINN Motor, jeg møtte Lene som jeg i dag er lykkelig gift med, og hadde det generelt bedre med meg selv. Det høres enkelt ut når jeg ser tilbake på det, men det første skrittet over dørstokken og ut på joggetur var langt og tungt.

Om man snakker om flaks, så må jeg nevne grunnen til at jeg nå er i Norboat. Jeg har ikke eksponert meg spesielt godt for nye arbeidsgivere. I sommer var jeg imidlertid en god del i mediene for å snakke om det elleville båtsalget på FINN. En lørdag morgen fikk jeg forespørsel om å stille opp i studio på TV2 Nyhetskanalen, og tilfeldigvis hadde researcheren, som var på jakt etter daglig leder til Norboat, satt seg ned med morgenkaffen og skrudd på TV2 akkurat da. Ikke lenge etter fikk jeg en telefon, og her sitter jeg – som daglig leder i Norboat.

Livslærdom

Bruk tiden på ting du synes er morsomt eller interessant, og grip de sjansene som kommer, hvis det føles rett. Da koster det veldig mye mindre å legge ned de ekstra timene som skal til for å ta resultatet fra “bra” til “helt konge”.

Livet er for kort til å jobbe med noe du synes er kjedelig.

Arbeidserfaring:

2021–

Norboat, daglig leder

2020

Norboat, påtroppende daglig leder

2016–2020

FINN.no, forretningsutvikler Motor

2014–2016

FINN.no, HR-konsulent

2014

Bilia Personbil, selger Volvo

2012–2013

Møller Bil Asker og Bærum, markedsassistent/selger bruktbil

Utdannelse:

2013–2015

Aarhus Universitet, MA Corporate Communication

2011 

Hawaii Pacific University, utveksling fra Markedshøyskolen

2009–2012

Markedshøyskolen Campus Kristiania, bachelor reklame og merkebygging

2008

Sjøforsvaret KNM Valkyrien, førstegangstjeneste

2004–2007

Rosenvilde v.g.s, formgivningsfag og allmenn påbygging