<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Både og: Apple Homepod 2 serverer imponerende lyd for størrelsen, men det beste er forbeholdt den ivrigste Apple-fansen. Foto: Apple

Dette må du vite før du kjøper Apples nye smarthøyttaler

Apples nye smarthøyttaler Homepod 2 er fantastisk på sitt beste, men har én stor mangel.

Apple har satt standarden for verktøyet du bruker mest i hverdagen og hva du fyller ørene med. Nå vil det også ta over stuen din. Den nye smarthøyttaleren Homepod 2 er oppfølgeren ikke mange hadde ventet seg, og faller litt på siden av de tradisjonelle Apple-produktene folk virkelig venter på.

Etter at produksjonen av første utgave Homepod ble avsluttet i 2021, var konsensus blant tech-folket at en oppfølger ville representere noe helt nytt. Slett ikke. Homepod 2 viser seg å være nærmest akkurat det samme produktet som forgjengeren. Men det er samtidig et knallbra lydprodukt som overgår de fleste kompakte høyttalerne på markedet.

Det svinger virkelig av Homepod, men hvorvidt du skal kjøpe den avhenger av om du er en diehard Apple-fan.

Apple Homepod 2

Pluss:

  • Knallgod lyd
  • Støtte for Dolby Atmos og Spatial Audio
  • Imponerer med størrelsen

Minus:

  • Kun for Apple-fans

Pris: 3.800 kroner

Mye lyd i lite pakke

For tross sin relativt beskjedne størrelse imponerer Homepod 2 virkelig lydmessig. Kvaliteten på maks volum, bassen og nyansene høyttaleren leverer, er for alle over hva du kan forvente fra et produkt som veier 2,3 kilo.

Den er enkel å sette opp. Alt du trenger å gjøre er å legge iPhone eller iPad på toppen av høyttaleren, og etter et raskt oppsett er den klar til bruk. Alene, eller koblet sammen over AirPlay med andre Apple- eller høyttalere fra andre produsenter.

Der Homepod 2 overgår de fleste andre kompakte hjemmehøyttalere, er at den kommer med støtte for Dolby Atmos. Atmos gir enkelt forklart romfølelse av lydbildet du er vant med på kino, og spiller du av musikk med Apple Music, får du i tillegg tilgang til Spatial Audio, som kaster lyder ut i rommet og gir en 3D-følelse. Har du i tillegg gått til anskaffelse av Apple TV 4K og kobler dem sammen gjennom eARC-porten, får du servert imponerende hjemmekinolyd for prisen.

Foto: Apple

Spatial Audio går for å være det neste steget for lyd i hjemmet, og er funksjonen som skiller Homepod ut fra mye av resten. Men det er like mye negativt som positivt.

Ikke for Andriod

Den foreløpig eneste måten å få tilgang til funksjonen Spatial Audio på er gjennom Apple Music, og i Spotify-landet Norge blir det litt som å markedsføre HD-DVD i 2023. 

Det er foreløpig heller ingen måte å sette opp Homepod 2 på med en Android-telefon. Homepod er bygget for Apples økosystem, og har du en iPhone, en Apple TV 4K en iPad eller flere andre epleprodukter, er Homepod et lite og særdeles vellaget lydprodukt.

For andre, mest en dyr irritasjon.