<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Greske hotell Parillo byr på idyllisk avslapning på en av de roligere greske øyene.  Foto: Hotell Parilio

10 nye europeiske favoritthoteller

Europa er i ferd med å gjenåpnes og reiselivet ønsker velkommen tilbake, men hvor bør vi legge turen da? Disse ti nye hotellene er rimelige favoritter. 

Etter corona har Europa gradvis begynt å åpne opp igjen. Med færre og færre reiserestriksjoner begynner det igjen å bli håp om sydenferier i 2020. Bladet Condé Nast Traveller er kjent for sine reisetips. Redaksjonen i bladet plukket tidligere i år sine nye rimelige favoritthoteller i Europa. 

Vakre hotell Dexamenes har kun vært åpent i ett år. Foto: Dexamenes

I 2019 ble Dexamenes åpnet. Det athenske arkitektbyrået K-Studio har lekt seg med den industrielle estetikken til beliggenheten. Dette hotellet er én grunn til å velge det greske fastlandet over fristelsen som er de greske øyene. Med totalt 34 rom, der 3 av dem er stilige strandvillaer, kan beboerne nyte dagene ved kysten av det joniske havet. Hotellet kan også tilby spa-behandlinger, meditasjon, yoga, middager med levende lys og soving under åpen himmel.

Moderne og allsidig: Det mindre hotellet Melegran i Rovinj har hovedbygg i det tidligere hjemmet til en skulptør. Foto: Hotell Melegran

Melegran tilbyr en opplevelse unik fra de de store hotellene du finner langs kysten i Rovinj. Dette mindre hotellet gir deg et mer moderne og allsidig opphold enn konkurrentene, og hotellet fungerer som en utmerket base for å utforske gatene in Rovinj. Hovedbygget var tidligere huset til en skulptør, nå med en hull-i-veggen bar og resepsjon. Hotellet har også nærliggende leiligheter spredt rundt seg, der finner du blant annet toroms mezzanine suiten men en luksuriøs takterrasse og utsikt over havet.

Urban perle: La Planque ligger midt i de urbane og moderne strøkene av Paris. Foto: Hotell La Planque

Midt i den franske hovedstadens tiende arrondissement finner en La Planque Hotel, en perle fylt av retro estetikk. Den urbane beliggenheten byr på uavhengige barer, kule nye brasserier en unik blanding av kulturer og de lokale “boboene”. Denne tidligere blokken er blitt pusset opp ved bruk av møbler fra lokale loppemarked. Den retro stilen er signaturen til designerene Dorothée Delaye og Daphné Desjeux. Dog de 36 rommene typisk er mindre i areal, gjør den sjarmen og estetikken godt opp for det.

Bort fra fellene: På sørsiden av elven Arno i Firenze finner du Oltrano Splendid. Hotellet ligger bort fra turistfellene og gir deg en unik opplevelse. Foto: Oltrano Splendid

Sør for Arno elven som går gjennom den italienske byen finner du nabolaget Oltrarno. Oltrarno er en unik blanding av storslagne palazzi, uavhengige småbutikker og verksted separert fra turistfellene på andre siden av elven. Hotellet finner du i toppetasjene av et palazzo fra 1700-tallet. De 14 rommene er alle unike, men alle har blitt piffet opp av diverse vintage objekter fra 1950-70 tallet. Etter den italienske frokosten kan gjester oppleve Firenze med eierens tips for lokale adresser som enda ikke er blitt fanget opp av turistmassene.

God beliggenhet: Kun en kort gåtur fra vakre strender ligger hotell Parillo. Foto: Hotell Parilio

I motsetning til øyer som Mykonos eller Santorini, som er fylt med turister, er Paros fortsatt noe under radaren. På nordøstkysten av den greske øyen finner du Parilio, et bygg i hvite, kubiske former, pyntet med terrakotta krukker. Par kan sole seg ved hotellets basseng, mens de drikker på hver sin drink. Beliggenheten er fantastisk for den jevne turist, kun en kort spasertur på sandstranden Kolymbithres, og bare en kjøretur på ti minutter fra havnebyen Naoussa. Parilio passer utmerket for en avslappende ferie.

Moderne låver: Låvene som hotellet befinner seg i er blitt pusset opp. Her finner du badstue, karaoke bar og innendørs basseng. Foto: Hotell Maison Ceronne

Kun en to timers tur fra den franske hovedstaden finner du Le Perche, et naturreservat i Normandie der det kryr av grønne skoger og jorder. Originalt var Maison Ceronne to låver, men etter flere år med renovasjon er det blitt et moderne åtteroms gjestehus. Hotellet tilbyr mye mer enn kun soveplasser, her finner du blant annet basseng både innen og utendørs, en kino, en badstue, japanske dataspill og en karaokebar. Så om gjestene går lei av å utforske de flere landsbyene fra middelalderen en kan finne i Le Perche, har Maison Ceronne alltid noe å tilby.

Intimt og privat: På Menorca experimental kan du bo i rom med private svømmebasseng, om du ikke ønsker å se andre gjester. Foto: Menorca Experimental

På området til Menorca Experimenta finner du flere småhus spredt rundt et stort herskapshus. Blant disse småhusene har ni egne svømmebasseng, for de som ønsker et mer intimt og privat opphold. Men for gjestene som ikke er heldige nok til å oppholde seg i slikt et rom er det fortsatt muligheter til bading i hotellets større basseng. Av aktiviteter tilbyr hotellet alt fra ridning og personlig trening til dykking og båtturer.

Kan nyte gårdlivet: På hotell Cucumbi er det muligheter for å hilse på dyrene som bor på den gamle gården. Foto: Sanda Vuckovic

Cucumbi finner du i den lille landsbyen Barrancão. Langt borte fra alt av travelt byliv kan tilbringe tiden din på gården som åpnet opp for gjester forrige juni. De fire soverommene og tre leilighetene er enkle med vakkert interiør. For late dager har hotellet både et utendørsbasseng og et keramikk studio. For de mer aktive kan Cucumbi også by på sykkelturer og dyretitting med gårdsdyrene.

Flere valg: Besøkende på My Little Place On the Hill kan lett tilbringe dagene ved hotellets bassengkant, en lokal strand, eller den nærliggende landsbyen. Foto: Vicky Giotopoulou

Kun en 40 minutters gåtur fra My Little Place On the Hill på en vakker sti finner du sandstranden Avithos, en perle på den greske øya. Hotellets beliggenhet, gjør Kefalonia til en idyllisk feriedestinasjon. Dagene i Kefalonia kan tilbringes ved hotellets bassengkant, på en av de lokale strendene eller i den nærliggende landsbyen.

Prikken over i-en: Baren til Hotel Amour Nice frekventeres av lokale og gjester som nyter sortimentet med drinker og mat fra regionen. Foto: Hotell Amour Nice

Det fargerike og energiske hotellet kun noen blokker fra stranden er i stor kontrast til Amour hotellene du finner i Paris. De 38 rommene er gode baser for å nyte en strandferie ved den franske rivieraen, men hotellet kan også by på sitt eget svømmebasseng, plassert på taket. Den virkelige juvelen til Amour Hotel er likevel baren, der de lokale innbyggerne strømmer inn for det vide sortimentet med drinker og mat fra regionen.

Reise