<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Harald Straume

Mine siste artikler
Er det ensomt å være toppleder?
30 norske ledere har gitt sine svar. Her er konklusjonen.
Dette kan bli fremtidens reiselivstrender
Med reiselivet i biter etter 2020-våren er Kristin Krohn Devold fortsatt positiv på lang sikt. – Norge allerede er langt fremme på de internasjonale trendene som Covid-19 har forsterket, sier hun til Kapital.
Storebrand-sjefen: – Ledelse er å oppnå resultater gjennom andre
– Den viktigste jobben en toppleder gjør er å bygge et sterkt og kompetent team rundt seg, sier Grefstad til Kapital. 
10 nye europeiske favoritthoteller
Europa er i ferd med å gjenåpnes og reiselivet ønsker velkommen tilbake, men hvor bør vi legge turen da? Disse ti nye hotellene er rimelige favoritter. 
Toppsjefen i Finans Norge: – Ledelse er å endre
– Jeg har ingen spesiell lederfilosofi. Det jeg imidlertid har erfart er styrken i å tenke igjennom og kommunisere formålet med det vi gjør, sier Idar Kreutzer til Kapital.
Økokrim-sjefen: –Unge bør vurdere grundigere om de faktisk vil lede
Økokrim-sjef Pål Lønseth mener det beste med å være leder er muligheten til å være drivkraft og øverste arkitekt for en stadig endring til noe bedre. Men han advarer om at det er et tungt ansvar som følger med. 
Yara-sjefen: – Det ligger mer i ledelse nå enn for fem år siden
– Jeg har gått fra å fokusere på enkeltselskapet til at det har fått en mye bredere rolle i dag enn for noen år siden, sier Yara-sjef Svein Tore Holsether.  
Snøhetta-sjef: – Kreativ kunnskapsindustri undervurderes
– Vi snakker mye om sjømat- og oljeindustrien i Norge, men den kreative kunnskapsindustrien er et stort og undervurdert satsingsområde når vi diskuterer hva Norge skal leve av i fremtiden, forteller Isabella Alveberg til Kapital. 
Gahr Støre: – Metoo var min vanskeligste lederutfordring
Metoo-sakene fra 2018 er noe av det vanskeligste Jonas Gahr Støre har vært gjennom som leder. – Det var nødvendig å kombinere klare beslutninger med riktig prosess, sier han til Kapital. 
NHH-rektor: – Følg dine interesser
–Jeg mener at man bør følge sine faglige interesser og bygge kompetanse knyttet til disse, er Øystein Thøgersens tips til unge som vil bli ledere.