<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Eiendom Norge-topp glemmer aldri ultraløp ledsaget av hyener

Nattlige ultraløp i Sør-Afrika, men også sykkelturer ved de mektige nepalske fjellmassiver, er bare noen av Henning Lauridsens sterkeste reiseminner. 

Høydetråkk: Sykkelturen i de tibetanske fjellmassiver i 2011, her mellom Rongbuk-klosteret og Everest Base Camp North i Tibet på over 5.000 meter over havet, står høyt på listen over Lauridsens sterkeste reiseminner. Til venstre australieren Bill Silvester. Foto: Privat
Reise

Favorittflyselskap

Jeg har ikke noe favorittflyselskap, men det er ingen tvil om hvilket selskap som er på bunnen av listen. I 1995 fløy jeg fra Ürümqi til Kashgar i Xinjiang, Kina sammen med en kamerat. Flyet var et eldgammelt sovjetisk Tupolev-fly som Xinjiang Airlines hadde leaset fra Air Volga. 

Sikkerhetsbeltet var ødelagt, setet hadde delvis løsnet fra gulvet, og piloten så ut som han hadde drukket en helflaske vodka før avgang. Tre landingsforsøk skulle til før flyet stod på bakken, og musikken i kabinen ble skrudd på fullt for å overdøve knirkingen og knakingen i flyet.

Sikkerhetsbeltet var ødelagt, setet hadde delvis løsnet fra gulvet, og piloten så ut som han hadde drukket en helflaske vodka før avgang.
Henning Lauridsen, Eiendom Norge

Reiseantrekk

Praktisk er det som gjelder. Gjerne shorts med store sidelommer for å romme pass, mobiltelefon og annet som er greit å ha for hånden på reisen.

Pakkestrategi

Alltid så lett og kompakt som mulig. Kun håndbagasje på turer innen Europa med unntak for lengre ferieturer. Har tre faste pakkelister som gjør at jeg pleier å huske det meste: vanlig tur, lange ultraløp og ekspedisjoner.

Løper: Henning Lauridsen, administrerende direktør i Eiendom Norge, på ultraløp i Afrika. Foto: Privat

Beste hotell

Jeg kan trekke frem fem vidt forskjellige norske hoteller jeg liker godt: Stokkøya Strandhotell på Stokkøy i Trøndelag, Dalen Hotell i Telemark, Solstrand Hotel ved Os, Tuddal Høyfjellshotell rett sør for Gaustatoppen og Hotel Norge i Bergen.

Tips-tips

Jeg prøver alltid å følge den lokale tips-skikken. Min kone mener at jeg er for generøs.

Beste praktiske reisetips

Være forberedt, men ikke planlegge for mye. Det må også være rom for de tilfeldige opplevelsene og endring av planene underveis. Som å snakke med lokale for å få tips om ting man kan gjøre, blant annet.

Foto: Stokkøya Strandhotell/Dan Ågren

Uunværlig gadget på reiser

Utvilsomt mobiltelefon: kamera, telefon, kart, reisehåndbok, booking-plattform og nettleser — alt i ett!

Shopping-favoritt

Jeg handler kun når det er nødvendig og fortrinnsvis på nett. For meg er shopping først og fremst et mareritt. 

For meg er shopping først og fremst et mareritt.
Henning Lauridsen, Eiendom Norge

Min aller verste opplevelse var med kone og barn på Woodbury Common Premium Outlets en times kjøretur nord for New York der det var tusenvis av mennesker hvis eneste mål var å shoppe i relativt utrivelige omgivelser. Turen vaksinerte meg mot å besøke outlets for resten av livet.

Sterkeste reiseminne

Jeg har reist mye og til mange rare steder, så kontoen over reiseminner er stor. Sykkelturen fra Lhasa i Tibet til Kathmandu i Nepal via Everest Base Camp North i Tibet i 2011 er definitivt på listen. Sykling over fjellpass over 5.000 meter, sykling opp til Everest Base Camp, fri fra mobil i tre uker og besøk på et utall klostere og andre spennende steder ga inntrykk for livet. 

En annen spennende opplevelse var da jeg som første nordmann deltok på det 161 km lange non-stop-løpet Addo Elephant 100 Mile Trail Run i dyrereservatet Addo Elephant National Park utenfor Port Elizabeth i Sør-Afrika. Jeg traff antiloper, aper, vortesvin og sjakaler underveis, og hørte mange morsomme dyrelyder om natten.

En som løp noen minutter foran meg om natten, traff en leopard som trakk en nylig nedlagt 350 kilo kudu-antilope av stien rett foran ham. Jeg så bare blodet på stien da jeg passerte. Noen andre møtte flodhester under en av de 22 elvekryssingene vi foretok underveis.