<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: Ananda in the Himalayas

Østens mest eksklusive spa

Hverdagen gir ofte lite tid til avslapping og selvpleie – noe man gjerne vil ha fokus på i ferien. Kapital Reise har derfor plukket ut fem av Asias flotteste overnattingssteder som har din velvære som sin høyeste prioritet.

Chiva-Som International Health Resort, Thailand

På femstjernershotellet Chiva-Som, som nylig ble kåret til verdens beste spadestinasjon 2020 av Condé Nast Traveller, kan du få alt fra avansert hudpleie og massasje til Botoxbehandling og spesialtilpasset vektreduksjonsprogram.

Foto: Chiva Som Thailand

Hotellet åpnet i 1995 og var da en pioner innen helsereiser. Som så mange av verdens beste hoteller, var ikke målet med Chiva-Som å ta imot betalende gjester. Grunnleggeren, avdøde Boonchu Rojanastien, en bankmann og tidligere thailandsk visestatsminister, ønsket at villaen hans i Hua Hin skulle være et tilfluktsted for familie og venner, langt borte fra Bangkoks galskap.

Foto: Chiva Som Thailand

Hemmeligheten til den langvarige suksessen skal være at stedet fornyer seg jevnlig, og ble nylig ferdig med en fire år lang renovasjon. Her kan du spise godt, men samtidig føle at kroppen har godt av det du putter i deg. Du kan trene med personlig trener, gjøre yoga når dagen gryr og meditere ved solnedgang.

www.chivasom.com

Foto: Ananda in the Himalayas

Ananda in the Himalayas, India

Ved foten av Himalayafjellene, i nærheten av de mytiske, indiske byene Haridwar og Rishikesh, omgitt av grasiøse skoger, og med utsikt over Ganges som rolig flyter forbi, ligger et av verdens flotteste sparesorter. Bak den majestetiske fasaden til det som tidligere var palasset til en rekke statsoverhoder i Maharaja-imperiet, ligger det restaurerte Viceregal Palace.

Foto: Ananda in the Himalayas

Ifjor kåret CN Traveller Ananda til verdens beste spadestinasjon, og hotellets filosofi er å gjenskape synergien mellom mennesket og naturen. Her står gjesters velvære i høysete, og hotellet har en imponerende spameny og tilbyr en rekke velværeprogram, som f. eks. stressmestring. 

Foto: Ananda in the Himalayas

Det omfattende programmet varer mellom syv og fjorten dager, og inneholder ulike behandlinger som tar sikte på å minimere stress og gi deg bedre balanse mellom kropp, sinn og sjel. Andre programmer inkluderer detox, vektreduksjon, yoga og fitness. I likhet med det meste hotellet tilbyr, lages også maten etter prinsipper fra Ayurveda – en tradisjonell, indisk helsefilosofi. Kjøkkenet fokuserer på ferske, naturlige ingredienser med lite fett og kalorier.

www.anandaspa.com

Foto: Fusion Maia Da Nang

Fusion Maia Da Nang, Vietnam

Fusion Maia, som har vunnet priser for sin detoxmeny, er trendy samtidig som det er hjemmekoselig. Spahotellets filosofi er at du skal spise godt, være aktiv, ha et åpent hjerte og ta hensyn. Hver dag har ulike tema med fokus på ulike deler av kroppen.

Deres "all-spa inclusive"-konsept går ut på at alle gjester skal få minst to spabehandlinger daglig (og gjerne flere ved tilgjengelighet), helt uten ekstra kostnad.

Foto: Fusion Maia Da Nang

For å tilby en helhetlig velværepakke har hotellet også et daglig program med aktiviteter som yoga, tai chi, meditasjon og qigong. Sistnevnte er puste- og bevegelsesteknikker som først ble utviklet i Kina. Teknikkene har vært utøvet i flere tusen år. Qi er det kinesiske ordet for livskraft eller livsenergi. Gong kan oversettes til "å praktisere" eller "arbeide med".

Foto: Fusion Maia Da Nang

På hotellrestaurantens meny finner du både pizza, hamburgere og øl, men stedet har fokus på såkalt clean food, eller ren mat på norsk. Utvalget av sunne salater og retter er stort, og man kan spise helt vegansk om man ønsker det. Hotellet er spesielt stolt av sitt tilbud om frokostservering når som helst, hvor som helst – som betyr nettopp det. Men man har også mulighet til å besøke den tradisjonelle frokostbuffeten på restauranten om morgenen.

www.maiadanang.fusionresorts.com

Foto: Como Shambhala Estate Bali

Como Shambhala Estate Bali, Indonesia

Como Shambhala Estate på Bali er et fredelig, tropisk retreat med toppmoderne fasiliteter og eksepsjonell villainnkvartering. Beliggenheten skal, ifølge nettsiden deres, være i en helt spirituell og unik del av Ubuds jungel, da den ligger over en "hellig dal". 

Mens andre spahoteller stadig fokuserer mer på fillers, fettfrysing og andre kosmetiske behandlinger, har denne retreaten foreløpig vært tro mot sine røtter, og forblitt åndelig og diskret, samtidig som det skal være høyst transformerende for besøkende. 

Foto: Como Shambhala Estate Bali

Det tilbys spesialister innen yoga, pilates og qigong, samt guider for terrengsykling, fotturer, klatring, rafting og andre utendørsaktiviteter. Overnattingsstedet har fokus på naturen, og man kan nyte ettermiddager i utendørs bad med utsikt til de nærliggende risterassene. På spamenyen står alt fra massasjer og ansiktsbehandlinger til hydroterapi. 

Retreaten tilbyr flere programmer med fokus på ting som renselse, ayurveda, og trening, samt spesialtilpassede programmer for den som ønsker noe helt unikt. De korteste programmene varer i tre dager, og de skal alle være spesielt egnet personer som føler at de trenger en omstart både fysisk, mentalt og følelsesmessig.

www.comohotels.co

Foto: Nihi Sumba by Chris Burch

Nihi Sumba by Chris Burch, Indonesia

Nihi Sumba er et avsidesliggende gjemmested på Sumba-øya i Indonesia. Eiendommen er mest kjent for den 1,5-mil lange stranden som er delt opp av to steinfylte odder som fronter noen av verdens mest ettertraktede, private bølger kjent som “God’s Left”, som eksklusivt har plass til 10 surfere pr. dag. På Nihi Sumba møtes robust luksus og uregulert frihet. Dette skal være stedet å kjenne på det som er større enn seg selv – et fristed for eventyreren og vandreren, den nysgjerrige og lidenskapelige, reklameres det på nettsiden.

Foto: Nihi Sumba by Chris Burch

Hotellet har flere ganger blitt kåret til verdens beste hotell, blant annet av reisemagasinet Travel+Leisure. Nihi Sumba består av 28 unike jungelvillaer med private basseng. Hotellet har flere restauranter og en beach club. Kjendiser som Meghan Markle skal ha anbefalt stedet i britiske Vogue for å oppleve en ukeslang "breathing workshop", pusteverksted, som en måte å forbedre egen velvære på. Nylig tilbrakte også skuespilleren Jennifer Lawrence sin bryllupsreise her.

Foto: Nihi Sumba by Chris Burch

Nihi Sumba har et sterkt fokus på miljø og sosialt ansvar, og engasjerer seg i flere bistandsprosjekter gjennom stiftelsen, Sumba Foundation, hvor 100 prosent av donasjonene skal gå direkte til formålet. Man kommer seg til øya fra et mer kjent indonesisk øyparadis, nemlig Bali, hvor det går daglige flyvninger som tar 50 minutter.

www.nihi.com

Reise
Aktuelt nå