<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Royal Mansour Foto: Royal Mansour

En verden av luksus

Hotelldirektør Mikael Forselius brukte et år på å reise og oppleve det beste innen hotellverdenen for å hente inspirasjon til renoveringen av Britannia Hotel. Fra Côte d’Azur til Cape Town – her er hans utvalgte juveler, og det han omtaler som verdens beste hoteller.

Royal Mansour, Marrakech
– Et eventyr av et hotell

Royal Mansour Foto: Royal Mansour

Hotellet som troner på toppen av direktørens liste er det luksuriøse hotellet Royal Mansour i Marokko. Beliggende midt i Marrakech er hotellet bygget opp som en riad – en marokkansk variant av bed & breakfast.

– Det er et eventyr av et hotell der hvert rom er en egen villa over tre etasjer, sier Forselius. 

Hoteller i særklasse: Britannias bereiste hotelldirektør, Mikael Forselius (i midten), kårer det han mener er verdens beste hoteller. Her sammen med Reitangruppens sjef Odd Reitan (t.v.) og ansvarlig for ombyggingen av Britannia Bjarte Gjerde (t.h.) Foto: VEGARD EGGEN

I stedet for tradisjonelle rom og suiter tilbyr nemlig hotellet 53 private riader, luksuriøse feriehus med unike innredninger. Den minste starter på 140 kvadratmeter, og alle har egen takterrasse og privat basseng.

Forselius er ikke den eneste som har lagt sin elsk på det eventyrlige hotellet som åpnet dørene i 2010. Stedet er designet av ingen ringere enn kongen selv, Mohammed VI av Marokko, og det sies at det er her presidenter og kjendiser bor når de besøker Marrakech. 

1.500 lokale håndverkere var med i byggingen av Royal Mansour, og smykket det i luksuriøse materialer som marmor, sølv, bronse og silke, forteller PR-rådgiver Becky Wickerson.

Royal Mansour Foto: Royal Mansour

Den elegante spaavdelingen, La Spa du Royal Mansour, brer seg over 2.500 kvadratmeter. Her kan gjestene slappe av i saunaen, ta dampbad eller teste ut det tradisjonelle tyrkiske baderitualet hammam, med damp, skrubb og massasje. Spaet tilbyr også tradisjonelle massasjer samt en rekke andre behandlinger. Det finnes også et vakkert utebasseng, omkranset av grønne palmetrær.

Royal Mansour Foto: Royal Mansour

Hotelldirektør Forselius trekker også frem hotellets spisesteder, som har noe for enhver smak når sulten melder seg.

– De har fantastiske barer og flere gode restauranter, sier han. 

En av dem er Le Jardin, som ligger nydelig til i en av hotellets mange hager. Restauranten byr på asiatisk mat blandet med retter fra Middelhavet. Mens La Table er inspirert av det franske og marokkanske kjøkken, og byr på gastronomiske gleder på kveldstid. 

Royal Mansour Foto: Royal Mansour

I tillegg har stedet tre barer hvor man kan nyte noe godt i glasset. Dette er stedet for den som søker luksus i særklasse, hvor kun fantasien setter grenser.

George V, Paris 
– Romantikkens paradis

George V, Paris Foto: George V, Paris

Hotell nummer to på listen befinner seg i kjærlighetens by – Paris. Bare noen skritt fra den verdensberømte handlegaten Champs-Élysées ligger legendariske George V. Hotellet åpnet dørene for første gang i 1928, og er en del av luksushotellkjeden Four Seasons. Når man entrer bygningen, blir man møtt av en fargerik velkomst:

– Det finnes ingen andre hoteller i verden som bruker så mye av budsjettet sitt på blomster. Hele hotellet er fylt med nydelige og friske blomster, sier Forselius.

Med 244 elegante rom og suiter byr George V besøkende på fantastisk utsikt over Paris, en imponerende kunstsamling, en rekke spabehandlinger og gastronomiske smaksopplevelser i toppsjiktet.

George V, Paris Foto: George V, Paris

– Hotellet har hele tre Michelin-restauranter, med både en, to og tre prestisjetunge Michelin-stjerner på menyene, sier Britannias hotelldirektør. 

Le Cinq er restauranten med tre av de høythengende stjernene, og kan friste med småretter og fransk mat av ypperste klasse. Le George byr på middelhavsretter til lunsj og middag, mens L’Orangerie serverer franske smaksbomber fra morgen til kveld.

George V, Paris Foto: George V, Paris

Dersom man ønsker opplevelser utenfor hotellets fire vegger, har man kort vei å gå. George V har nemlig ideell beliggenhet ved Det gylne triangel – tre gater som huser det beste innen severdigheter, mat og shopping i Paris. Her befinner man seg midt i smørøyet, med gåavstand til blant annet Eiffeltårnet, Musée d’Orsay med over 15.000 franske malerier og fotografier fra 1848 til 1914, samt Champs-Élysées som bugner av motebutikker, restauranter, kafeer og luksuriøse spesialbutikker.

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat, Den franske riviera 
– Service på skyhøyt nivå

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat Foto: Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Ytterst på odden av Cap Ferrat langs den franske rivieraen ligger neste hotell på Forselius’ liste, med spektakulær utsikt over Middelhavet.

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat fremstår som et storslått hvitt palass, tronende over hvite klipper og omgitt av asurblått hav langs Côte d'Azur. Her blir gjestene omringet av tidløs eleganse og service på et nytt nivå, i noe som går for å være et av verdens mest glamorøse hoteller.

– Grand-Hôtel du Cap-Ferrat er en oase med service på et skyhøyt nivå, sier hotelldirektøren.

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat Foto: Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Det historiske hotellet er over 100 år og har opp gjennom tidene fått en lang rekke med ikoniske navn i gjesteboken, alt fra Elizabeth Taylor til Winston Churchill og Bill Clinton, informerer hotellets PR-sjef, Aurore Escrihuela. 

Her bor man som en konge i hotellets luksuriøse rom, med utsikt som strekker seg fra Nice til Monaco.

Det hvite palasset har flere spisesteder hvor man kan nyte et bedre måltid og noen edle dråper. På restauranten Le Cap tilbereder Michelin-stjernekokken Yoric Tièche middelhavsretter sammen med vin av toppklasse fra vinlisten på over 600 viner. Den franske bistroen La Véranda har en italienskinspirert meny, mens utendørsrestauranten Club Dauphin disker opp med lettere salater og grillet fisk.

Grand-Hôtel du Cap-Ferrat Foto: Grand-Hôtel du Cap-Ferrat

Når det gjelder opplevelser, har hotellet et bredt utvalg. Den som søker avslapning og velvære, kan ta for eksempel ta turen til hotellets prisbelønnede spa og basseng. Hvis man ønsker en mer aktiv ferie, kan man låne sykler, dra på yacht-turer langs den franske kysten eller spille på hotellets tennisbaner.

Mount Nelson Hotel, Cape Town
– En perle i kolonistil

Mount Nelson Hotel Foto: Mount Nelson Hotel

Neste hotell befinner seg helt syd på det afrikanske kontinent. I det pulserende hjertet av Cape Town ligger det historiske luksushotellet Mount Nelson, som tilhører high end-hotellkjeden Belmond Hotels. 

Forselius beskriver stedet som “en perle i kolonistil midt i en nydelig hage ved foten av Table Mountain”. 

Bli med på en reise tilbake i tid med et opphold på femstjernershotellet som for første gang åpnet dørene tilbake i 1899. 

Mount Nelson Hotel Foto: Mount Nelson Hotel

Bygget er kjent for sin ikoniske rosa farge som skal ha eksistert i over 100 år, forteller PR-sjef for Sør-Afrika i Belmond, Gaby Palmer. 

Ifølge historien feiret den italienske hotelldirektøren Aldo Renato Tagliavia slutten på første verdenskrig ved å kle hotellets vegger med rosa maling i 1918, og fargen er beholdt siden.

Mount Nelson Hotel Foto: Mount Nelson Hotel

Gjennom hotellets levetid har det tiltrukket seg en rekke historiske navn som man kan følge fotsporene til. Bo på samme rom som Bobby Kennedy eller forfatteren av Sherlock Holmes, sir Arthur Conan Doyle. Vandre gjennom den frodige hagen hvor låtskriver og The Beatles-gitarist John Lennon mediterte, og nyt et måltid på Nelson Mandelas favorittbord.

Hotellet består i dag av 198 elegante rom og suiter med utsikt over eiendommens grønne oase samt det majestetiske platåfjellet Table Mountain. Britannia-direktøren trekker frem flere kvaliteter ved det afrikanske hotellet.

Mount Nelson Hotel Foto: Mount Nelson Hotel

– De har et fantastisk spa, flott bassengområde og tennisbaner, samt flere aktiviteter for hele familien. God service og en helt fabelaktig frokost og brunsj, sier Forselius.

Hotellets restauranter byr på et matmekka som kan tilfredsstille enhver gane. Oasis Bistro er perfekt for en lang og sen frokost, på ettermiddagen kan man nyte tradisjonell Afternoon Tea med lekre småretter til, og på kvelden kan man unne seg sesongens spesialiteter på Lord Nelson Restaurant.

Mount Nelson Hotel Foto: Mount Nelson Hotel

Dersom man ønsker opplevelser utenfor hotellet, har Mount Nelson enkel tilgang til alt Cape Town har å tilby, og hotellets ansatte hjelper gjerne til med å sette sammen et program.

Excelsior Hotel Gallia, Milano
– Hver eneste detalj på plass

Excelsior Hotel Gallia Foto: Excelsior Hotel Gallia

Sist, men ikke minst, har vi det prisvinnende hotellet Excelsior Hotel Gallia i hjertet av Milano.

– Her er det fullt fokus på gjestekomfort og luksus – hver eneste detalj er på plass, sier Forselius om stedet.

Det luksuriøse hotellet består av to bygninger: det fullstendig restaurerte historiske palasset som åpnet i 1932 og en moderne fløy, informerer Domenica Maruzzo, PR-sjef i den internasjonale hotellkjeden Marriott, som hotellet tilhører. Den historiske lobbyen som møter hotellets besøkende hyller den milanesiske arkitekturen fra 1930-tallet. Ved inngangen er det en 30-meter lang glasslysekrone bestående av 180 lyssylindre som lyser opp trappene i bygget.

Excelsior Hotel Gallia inneholder 235 eksklusive rom og 53 suiter i alle størrelser. I Katara Royal-suiten kan gjester boltre seg på hele 1.000 kvadratmeter - noe som gjør suiten til Italias største, med flere soverom og et privat spa. Beliggende i 7. etasje med to terrasser byr suiten på fantastisk utsikt over Italias nest største by.

Katara Royal-suiten Foto: Excelsior Hotel Gallia

Men man må ikke booke gigantsuiten for å nyte utsikten. Britannias hotelldirektør anbefaler å ta turen opp til taket, hvor man kan oppleve Milano ovenfra over et bedre måltid, eller med den musserende vinen fra Lombardia i glasset, på den nye restauranten Terrazza Gallia.

– Her er en stilig restaurant med panoramautsikt over hele byen, samt en kul bar med den beste hjemmelagde snacksen til din Franciacorta – Italias svar på champagne, tipser Forselius.

I hjertet av hotellet befinner det seg en spavdeling på over 1.000 kvadratmeter fordelt på to etasjer som gjør hotellspaet til det største i Milano. 

Excelsior Hotel Gallia Foto: Excelsior Hotel Gallia

– Vi tilbyr en avslappende og rolig atmosfære med naturlig dagslys, og et bredt utvalg av skjønnhets- og velværeritualer, samt et svømmebasseng og treningsområde, reklamerer Maruzzo.

Selv om Excelsior Hotel Gallia er en opplevelse i seg selv, finnes det et hav av severdigheter og aktiviteter i umiddelbar nærhet for den som ønsker å utvide horisonten. Hotellet ligger en spasertur på kun 15 minutter unna den kjente handlegaten Corso Buenos Aires med over 350 butikker og restauranter, og i gåavstand til flere av de mest kjente turistattraksjonene. Her kan man utforske byen kjent som mote- og designmetropol, verdens operahovedstad og for sin kunst og historie, mens man bor i det ypperste av italiensk luksus. 

Excelsior Hotel Gallia Foto: Excelsior Hotel Gallia

Reise
Aktuelt nå