<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nytt fra Asia

Historiske Raffles gjenåpner i Kambodsja, nyåpning lokker familien til Thailand, og veggløs grønn luksus åpner “dørene” på Bali. Her er siste reisenytt fra Asia.

Foto: Raffles
Aktuelt nå

Raffles er også Kambodsja og Angkor Wat

Raffles åpner igjen – men det er slett ikke hotellet i Singapore det er snakk om. Raffles Grand Hotel d’Angkor ligger som navnet mer enn antyder i Kambodsja – og det ligger i byen Siem Reap bare 20 minutter unna det berømte tempelet Angkor Wat. Like før sommeren åpnet dette ikoniske hotellet for første gang på nesten tre år. Hotellet møter nå gjestene med en helt ny fasade, helt ny er også Raffles Marquee, en møteplass for alt fra lokale show til bryllup og konferanser. Kambodsjas Raffles ble åpnet i 1932 for å ta imot reisende som ville utforske Angkor Wat. Alle de 63 rommene hadde allerede da eget bad – temmelig unikt for den tiden.

Men La Grande Dame de Angkor har også hatt gjester som Charlie Chaplin og Jackie Kennedy. Den nyeste restauranten på hotellet har fått navnet “1932”, nettopp til minne om den første åpningen. Et alternativ for å komme seg til tempelet er å utnytte Raffles’ tilbud om å komme inn tidlig – kjørende på en Vespa. Hotellet tilbyr også dagsturer i området i følge med butler.

Foto: Andamanda Phuket

Andamanda åpner kranene på Phuket

Reisende til Thailand får enda en godbit å velge mellom. I sommer har nemlig vann- og fornøyelsesparken Andamanda Phuket blitt åpnet ute på den populære øya. Proud Group er et av Thailands største eiendomsselskaper, og de har til sammen brukt om lag 135 millioner dollar for å bygge parken. 

Andamanda ligger på veien mellom byen Phuket og Patong Beach på vestsiden av øya. Til sammen dekker parken et område på nesten ti hektar og inneholder blant annet områder som Coral World og Naga Jungle. Men Andamanda er også fylt opp med en blanding av Thailands kultur og mytologi. Besøkende vil kunne bli kjent med legenden “The Lost Kingdom of the Nagon” og besøke et stort flytende marked. En kopi av Koh Tapu, landets berømte James Bond-øy, er også på plass, mens utbyggingen av et hotell for 300 gjester er planlagt i neste fase.

Foto: Banyan Tree

Uten dører og vegger i Banyan Tree

Banyan Tree tilbyr luksusovernatting i både Thailand og Indonesia, og selskapet har nå også åpnet den første Banyan Tree Escape på øya Bali. Men Buahan er ikke noe vanlig hotell, det er langt fra det tradisjonelle tilbudet med nøkler og låste dører. Overnattingsstedet ligger litt avsides i Ubud-området på Bali, og det passer perfekt for konseptet “no walls, no doors” med 16 villaer som bare er tilgjengelige for voksne. Ingen vegger sperrer utsikten fra sengen.

Sentralt på hotellet finner gjestene også et åpent kjøkken der de kan se hvordan personalet utnytter råvarene. 70 prosent skal være plantebasert, og det er kortreist, maks en times kjøretur fra eiendommen. Botanist Bar utnytter også lokale ingredienser i sine drinker. Banyan Tree-hotellet har utsikt til både rismarker og jungel, det ligger rett ved Ayung-elven og flere fosser, og i det fjerne ruver syv majestetiske topper. Konseptet er utviklet i samarbeid med Agency X, et konsulentselskap som også står bak flere profilerte restauranter.