<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Hans Jørn Næss

Mine siste artikler
Russland har et våpen til - det er fortsatt ikke tatt i bruk
Cyberkrigen i Ukraina har gått litt under radaren, men Russland har både egne ressurser og sivile støttespillere som kan komme med nye og langt mer alvorlige angrep. Og pengene til krigføringen, de kan også hentes av hackere via nettet.
Nå vil alle ha en bit av AI-kaken
Kunstig intelligens har blitt en del av hverdagspraten etter at selskapet OpenAI lanserte ChatGPT i november. Dette verktøyet er imidlertid bare ett eksempel på alt det som nå skjer i dette markedet – inkludert heftig grafikk som kan lages i løpet av noen få sekunder.
Bruktbilkongen i nord
Bruktbiler, det er nøkkelen til suksess for bilforhandleren Harila. I Troms og Finnmark mener Tormod Harila at han er markedsleder med 25 prosent av markedet.
Lysende hilsen til dronningen
Droner er langt fra bare skumle og mistenkelige objekter som flyr over oljeplattformer eller andre kritiske steder. De samme dronene kan brukes til å redde rådyr fra å bli valset over av en skurtresker – eller skape fantastiske kunstverk.
NTNU-professor vil ha kjernekraftverk på skip
Hvis Norge også ønsker å være en del av fremtidens energimarked og samtidig respektere våre klimamål, kommer vi ikke unna kjernekraft. Det er det klare budskapet til professor Jan Emblemsvåg ved NTNU.
Svenskene har ombestemt seg med kjernekraft
Sverige åpner for utvidet bruk av kjernekraft, men i Norge er temaet fortsatt en styggedom som regjeringen ikke vil vite noe av. Et nystartet selskap vil likevel prøve seg på det umulige.
Kortreist pudderparadis i Strandafjellet
Stine Lise Hattestad Bratsberg tok et kortreist OL-gull da hun vant kulekjøring på Lillehammer i 1994. I dag jobber hun hver eneste dag med bærekraft – og falt fullstendig for løssnøen i Strandafjellet.
Utfordrende år for teknologi og IT-aksjer
2022 ble et skrekkens år for IT-aksjer – både ute og hjemme. Det ligger ikke an til noen umiddelbar bedring i markedet, men et slikt utgangspunkt kan åpne for gode muligheter i løpet av året.
Kapitals julequiz
40 spørsmål å gruble på. 
Kraftig økning i bruken av droner både militært og sivilt
Den militære og ulovlige bruken av droner øker, men en rekke både offentlige og private virksomheter er også med på å skape et stort marked for de flyvende enhetene. Samtidig kommer det kritikk fra flere hold av hvordan arbeidet med – og mot – droner foregår her i landet.