<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Hans Jørn Næss

Mine siste artikler
Jakten på prompt-ingeniørene er i gang
Med ChatGPT er det meningsløst å stille enkle søkespørsmål som Google løser like bra. Nå må teksten – prompten – skreddersys for å få det beste resultatet. Prompt engineering er blitt en del av hverdagen både for privatpersoner og tallrike nystartede selskaper.
Millionoverskudd i skogeiersamvirkene
Pendelen har nå svingt kraftig tilbake, men de to siste årene har den norske skogen gitt svært gode resultater – ikke minst for skogeiersamvirkene. Med penger på bok jobber flere av disse nå med nye samarbeidspartnere og nye prosjekter.
EU forlanger forlanger full åpenhet om lønn
EU har vedtatt et direktiv der det viktigste målet er å sikre likelønn mellom menn og kvinner. Og det skal bli langt større åpenhet om lønn og godtgjørelser.
Seks byggeklosser for kunstig intelligens
Prosessorer med høy ytelse, superdatamaskiner, store mengder energi, enorme treningsdatasett, spesielle algoritmer – og mange mennesker. For å skape kunstig intelligens trenger man massevis av ressurser, også knappe.
Samboerne kjørte inn 18 millioner
Samboerparet Mikaela Shiffrin og Aleksander Aamodt Kilde slår alle rekorder. Til sammen kjørte de to inn nesten 18 millioner kroner bare i prispenger i sesongen som nettopp er avsluttet.
Selvbetjente hotell brer om seg i Norge
Døren inn til hotellet er lukket og stengt. Resepsjonen er tom. Selvbetjening er en voksende trend internasjonalt, og det finnes også noen norske hoteller der gjestene må sjekke inn helt på egen hånd.
Russland har et våpen til - det er fortsatt ikke tatt i bruk
Cyberkrigen i Ukraina har gått litt under radaren, men Russland har både egne ressurser og sivile støttespillere som kan komme med nye og langt mer alvorlige angrep. Og pengene til krigføringen, de kan også hentes av hackere via nettet.
Nå vil alle ha en bit av AI-kaken
Kunstig intelligens har blitt en del av hverdagspraten etter at selskapet OpenAI lanserte ChatGPT i november. Dette verktøyet er imidlertid bare ett eksempel på alt det som nå skjer i dette markedet – inkludert heftig grafikk som kan lages i løpet av noen få sekunder.
Bruktbilkongen i nord
Bruktbiler, det er nøkkelen til suksess for bilforhandleren Harila. I Troms og Finnmark mener Tormod Harila at han er markedsleder med 25 prosent av markedet.
Lysende hilsen til dronningen
Droner er langt fra bare skumle og mistenkelige objekter som flyr over oljeplattformer eller andre kritiske steder. De samme dronene kan brukes til å redde rådyr fra å bli valset over av en skurtresker – eller skape fantastiske kunstverk.