<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
avatar

Hans Jørn Næss

Mine siste artikler
Nå vil europeerne ta opp kampen
I mange år har Europa overlatt produksjon av bilbatterier til Asia. Nå vil Volkswagen, Opel og de andre produsentene ta opp kampen – og de investerer milliarder. Men det er ikke nok bare å bygge nye fabrikker. 
Bjørn Gulden slutter i Puma og går til erkerivalen Adidas
Bjørn Gulden overtar som sjef for Adidas i januar – etter å ha vært toppsjef hos konkurrenten Puma siden 2013. Kapital publiserte dette intervjuet med Gulden i 2014.
Jorden passerer 10 milliarder innbyggere i 2080
I løpet av november vil jorden ha åtte milliarder innbyggere. En ny FN-rapport kommer med overraskende fakta om hvordan befolkningen kommer til å fordele seg i fremtiden. India vil allerede i løpet av neste år ha flere innbyggere enn Kina – og Nigeria kan snart passere EU. 
Too Good To Go har solgt to millioner forundringsposer i år
Og det er bare så langt. Selskapet vil øke omsetningen med over 30 prosent i år, og får god hjelp av at kundene nå ser etter rimeligere alternativer.
Finit tar en del av egenkapitalen
Fintech-selskapet Finit skal stille med inntil ti prosent av finansieringen for førstegangskjøpere av boliger. Et fond med institusjonelle investorer skal tjene på verdistigningen av boligene.
– Vi er nok litt tidlig ute
Fintech-selskapet Horde startet opp med en app som lar brukerne bli sjef over sin egen økonomi. Nå vil Bergen-selskapet hente kryptovaluta for å kjøpe seg inn i boliger og redusere forbrukergjeld.
Piratkopier er ikke bare harmløs moro
Piratkopier er ikke bare en uskyldig klokke eller håndveske som turister tar med seg hjem fra ferie. Produktene som blir med hjem kan være helsefarlige, og industrien som står bak truer den økonomiske veksten og er en kilde for organisert kriminalitet.
Mer ekstraarbeid for styremedlemmene
Revisjon og kompensasjon er stikkordene for de viktigste utvalgene i styrearbeidet i børsnoterte selskaper. Men både oppkjøp, nye prosjekter, bærekraft – og jakten på ny konsernsjef – kan behandles av mindre og dedikerte komiteer. 
Milliardene som forsvant
Det blir stadig flere milliardærer i Norge, men det har også forsvunnet tallrike milliarder som følge av børsbobler og fallende aksjekurser. Her er taperne på 400-listen. 
Forsiktig økning i styrehonorarene
Det er absolutt måtehold når valgkomiteer og generalforsamlinger i de børsnoterte selskapene vedtar honorarer for styremedlemmene. I år økte snitthonorarene med mellom to og tre prosent.