<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Russland har et våpen til - det er fortsatt ikke tatt i bruk

Cyberkrigen i Ukraina har gått litt under radaren, men Russland har både egne ressurser og sivile støttespillere som kan komme med nye og langt mer alvorlige angrep. Og pengene til krigføringen, de kan også hentes av hackere via nettet.

Kampene foregår i felten: Russland tok i bruk cybervåpenet i de første ukene av krigen, men det ukrainske forsvaret ser så langt ut til å ha håndtert angrepene via nettet bra.  Foto: AP/NTB
Reportasjer

Det russiske angrepet i februar i fjor ble også starten på krigføring via nettet, men disse cyberangrepene startet lenge før stridsvognene og flyene passerte grensen til Ukraina. Russland har helt siden okkupasjonen av Krim-halvøya i 2014 brukt Ukraina som treningsfelt for cyberoperasjoner, og da krigen startet, kom det også angrep via nettet mot mange mål i Ukraina.

Angrepet