<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Foto: @Forestis

Europas hotteste vinterhoteller

Skjem deg bort på spa på to tusen høydemeter, svøm utendørs med snøkledde alper som bakteppe, eller skli rett inn i femstjerners luksus fra prisvinnende skibakker. Her er noen av Europas kuleste og mest eksklusive steder å overvintre.

Dolomittene, Italia
Forestis

På 1.800 høydemeter med spektakulær utsikt over en Unesco-verdensarv, Dolomittenes imponerende massiver, har Forestis litt av en adresse. Stedets gunstige forhold førte til etableringen av et tuberkulosesanatorium her på begynnelsen av 1900-tallet, og hotellet, uten sammenligning for øvrig, benytter seg også av naturomgivelsenes helsefordeler. 

Den friske fjelluften, det rene kildevannet, og de mange soldagene var iallfall godt nok til at Vatikanet tidligere brukte bygningen som fristed om sommeren. Hotellet er i dag også ideelt for vinteropphold, med skianlegg 100 meter unna.

Foto: @Forestis

Hotellfasilitetene er rettet mot detox og avslapning, med et oppvarmet utendørsbasseng, lokalt dyrket gourmetmat, takterrasse med bar og finsk badstue i skogen. Designet er minimalistisk, med eiere som unngår kunst og skulpturer for å heller slippe naturen inn. 

Her kan du delta på aktiviteter som skogsbading, trugetur, keltisk wyda – en type yoga – og all slags vintersport. Forestis passer for deg som vil ha ro, da hotellet kun tillater gjester over 14 år. 

For flyplasser bør du vurdere Verona, 209 kilometer sør, eller Innsbruck, 110 kilometer unna over Brennerpasset.

Foto: Aman Le Mélézin

Courchevel, Frankrike
Aman Le Mélézin

I hjertet av Les Trois Vallées stiger fire etasjer høye Aman Le Mélézin opp i alpinlandsbyen Courchevel 1850. Femstjernershotellet er en sammenblanding av klassisk fransk slott, tradisjonell, alpin stil og moderne og lekre designelementer. 

Som en del av luksuskjeden Aman er naturlig nok fasilitetene av høy standard. Disse inkluderer et stort japanskinspirert spaanlegg, yogarom, ski-in ski-out rett fra bakken Bellecote, og servering av gourmetmat og fancy drinker – ute som inne.

Foto: Aman Le Mélézin

Hotellet har 31 rom i 11 kategorier, alt fra mer kompakte Chambres Nord-rom på 29 kvadratmeter til store suiter som Le Mélézin på 93 kvadratmeter. De fleste har utsikt over Bellecote-bakken, og et par har i tillegg store, private terrasser med boblebad.

Her er du midt i smørøyet for en ferie full av vintersport og -aktiviteter, og hotellets skibutlere bistår med transport av skiutstyret fra oppvarmede stativer til løypene. Behøver du å friske opp gamle alpinkunster, er Courchevels skiskole, som tilbyr privattimer med områdets beste instruktører, like ved. 

Foto: The Chedi Andermatt

Andermatt, Sveits
The Chedi

Med 123 elegante rom og suiter, fem restauranter og barer, treningssenter og et velutstyrt spa mottok Chedi Andermatt høyeste vurdering av Forbes Travel Guide i 2022. Det bør eier og milliardær Samih Sawiris, yngste sønn av den egyptiske byggmagnaten Onsi Sawiris, være fornøyd med.

Foto: The Chedi Andermatt

Fremtidsrettet er han iallfall. 

I 2021 ble Chedi Andermatt det første sveitsiske hotellet som aksepterte betalinger i bitcoin og ethereum under oppholdet. Nå beveger hotellet seg også inn i metaverset, skriver nettstedet Globetrender. Gjennom betalingsleverandøren Worldline kan reisende besøke et nytt virtuelt showroom for Chedi Andermatt i metaverse-spillplattformen Decentraland, hvor de også vil kunne bestille tre eksklusive pakkedealer for fremtidige opphold på femstjernershotellet.

Men vær trygg, The Chedi byr fortsatt på tradisjonsrik alpeidyll for den som foretrekker det. På snaut 1.500 høydemeter har hotellet gode snøforhold, og du kan bruke dagene på langrenn, slalåm, truger, kanefart, i helikopter – ja, det du måtte ønske, og har råd til.

Foto: Le Fitz Roy Val Thorens

Val Thorens, Frankrike
Le Fitz Roy

Ski-in/ski-out-hotellet ligger sentralt til i Val Thorens, i nærheten av butikker og barer, og like ovenfor Rond Point des Pistes, hvor mer enn et halvt dusin heiser tar skiløpere opp fjellsiden.

Beaumier, som eier et lite antall femstjernershoteller, chaleter og restauranter har pusset opp og gjort Le Fitz Roy mer eksklusivt de siste årene. Hotellet har 58 rom innredet i nokså tradisjonell alpestil, men med en moderne designvri. Alle rom har balkong og noen ekte peis.

Foto: Le Fitz Roy Val Thorens

Hotellets restaurant har også nådd opp i Michelin-guiden, og nøye utvalgte, dyktig tilberedte ingredienser, samt en forkjærlighet for råvarer fra Savoie-terroiret, skal være grunnen. Som på de fleste femstjernershoteller kan du forvente treningsrom og spa, som i tillegg til massasjer og skjønnhetsbehandlinger har basseng, badstue og tyrkisk hamam.

Nytt av sesongen er det at Le Fitz Roy tilbyr alle gjester gratis Theragun-massasjepistol og -kompresjonsstøvler gjennom et samarbeid med Therabody.

Foto: Hotel Forsthofgut

Leogang, Østerrike
Naturhotel Forsthofgut

Naturhotel Forsthofgut ligger i fjellbestrødde Leogang i Salzburg, kjent for å være et godt utgangspunkt for vintersport og -moro.

Femstjernershotellets rom og suiter har fokus på naturmaterialer, og vertene ønsker å gi det lille ekstra gjennom personlig oppvartning – som en nybakt Gugelhupf (en tradisjonell, østerriksk formkake) til velkomst og egen yogamatte på rommet.

Maten på hotellets tre restauranter skal være lokalt dyrket, og botanistbaren dyrker på sin side frem signaturcocktails av de sjeldne. Et resultat av pandemien er workation-rommet, som skal gjøre det lettere for besøkende å kombinere jobb og fritid.

Foto: Hotel Forsthofgut

Det 5.700 kvm-store spaet, som har vunnet en rekke priser, har i tillegg til treningssenter og bassengområder med sklier for barn også et område forbeholdt voksne. Her er det svømmebasseng, badstu og steambad. I tillegg til et spahus ved innsjøen som byr på enda flere velværetilbud.

Hotellet er ideelt posisjonert for familien med skiutleie og kjøp av skikort på stedet, 150 meter til skibarnehagen, 200 meter til skiheisene, samt to skibakker rett utenfor døren. Hotellet anbefaler også langrenn, isbading og skøyting på den nærliggende innsjøen, kanefart og tur med bobbane.

Illustrasjon: Six Senses Crans-Montana

Crans-Montana, Sveits
Six Senses Crans-Montana

Kjent for høy “champagneski”-faktor og tradisjonell arkitektur, er Crans-Montana en hovedstad for sportsbegivenheter i verdensklasse, et sentrum av kultur og gourmetrestauranter, og en luksusshoppers mekka. Her får du ski-in ski-out-tilgang når Six Senses åpner sin aller første resort i Sveits 1. februar i år.

I kjent Six Senses-ånd er bygningen laget ved hjelp av resirkulerte, lokale materialer i gulv, treverk og tekstiler med et spesielt fokus på energi- og vannsparing.

Illustrasjon: Six Senses Crans-Montana

Eiendommen får et 22.000 kvadratmeter stort spa med ni behandlingsrom, toppmoderne treningsfasiliteter og et yogastudio. Andre fasiliteter inkluderer et stort innendørsbasseng som strekker seg til utsiden, nok et svømmebasseng på taket, dampbad, hamam, boblebad og kaldtvannskulp. I tillegg får hotellet to restauranter, solterrasse, bar, butikklokaler og egen utendørskino.

Terrace-rommene og suitene har balkonger som vender mot den siste svingen av Chetzeron-bakken, og de eneste lydene du skal høre her er “klukkingen av en bekk og sporadisk støy fra et par ski”, ifølge hotellkjeden. Ferieanlegget kan nås på to timer med bil eller tog fra Genève.

Foto: Hotel Aurelio

Lech am Arlberg, Østerrike
Aurelio Lech

Lech am Arlberg regnes som et av de beste ski- og snowboardområdene i Europa og strekker seg fra 1.300 til 2.800 høydemeter – her er bakker for alle vanskelighetsgrader.

Aurelio, som ligger midt i Schlegelkopf-bakken og har ski-in ski-out, består av tre alpine hus, hvorav to er hotellet med ti rom. Det tredje er en chalet med egen butlerservice. Chaleten har stue og spisestue med åpen peis, bibliotek, kontor, samt privat spa som er utstyrt med basseng, boblebad, badstue, dampbad, behandlingsrom, kaldtvannskulp, avslapningssone og spa-kino.

Foto: Hotel Aurelio

Hotellets felles spa har mye av det samme, i tillegg til treningsstudio, et avslapningsområde med bar, og en rekke behandlingstilbud. 

Fine dining får du på Aurelios restaurant, og etterpå kan du runde av med et glass i Licca Lounge. Lunsjen tas på solterrassen, midt i bakken. Det ekspansive tilbudet til det lille boutique-hotellet med kun 18 rom har gitt Aurelio fem stjerner og tittelen “World’s Best Ski Boutique Hotel 2021”.

Foto: Vila Planinka

Jezersko, Slovenia
Vila Planinka

Gjør som den tidligere britiske statsministeren Boris Johnson og finn din private vinterperle i Slovenias sjarmerende fjellandskap. Johnson tilbragte tid her med familien under pandemien for å komme bort fra folkemengdene. Perfekt hvis du foretrekker privatliv utenfor allfarvei.

Her står ro og velvære i fokus, og rommene har ingen elektroniske enheter eller tilkoblinger som kan forstyrre gjestene. Wifi er i utgangspunktet kun tilgjengelig i lobbyen, men du kan få det på rommet hvis du ber om det. Og femstjernershotellets kokker sverger naturligvis til lokale og økologiske ingredienser.

Foto: Vila Planinka

Villaen kan besøkes året rundt, men er også et fint sted å overvintre. Her er ikke slalåm og snowboard høyest på menyen, ei heller i umiddelbar nærhet, men aktiviteter som langrenn, trugetur, skøyting på innsjøen, stjernekikking og vinterskogsbading står derimot på agendaen. Hotellet fikser guide til alle aktivitetene. De byr også på spa, vinsmakinger, badstuer, velværebehandlinger og private VIP-turer til Slovenias mest populære attraksjoner som hovedstaden Ljubljana, idylliske Bled og grotteparken Postonja.

Reise
Aktuelt nå