<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Spis og bad: Isbading har igjen fått nytt liv i Finland. Stadig flere restauranter setter nå badstue og isbading på menykartet. Her fra saunarestauranten Kuuma i sentrum av Tammerfors.  Foto: Laura Vanzo/Visit Tampere

Påkall saunaånder i finnenes favorittby

Tammerfors, byen med flest antall offentlige badstuer, er kåret til Finlands beste by å bo i. Ny direkterute fra Oslo gjør statsminister Sanna Marins hjemby til et friskt pust på helgedestinasjonskartet.

– Sauna har historisk vært en integrert del av finners liv. Folk blir født i sauna, og folk dør i sauna, forteller saunasjaman Juha Kumara da Kapital Reise møter ham ved Rauhaniemi, et av Tammerfors’ mange offentlige badstueanlegg, ved innsjøen.

Omringet av tykk skog, nesten helt i vannkanten, ligger den provisoriske jurtsaunaen vi skal inn i.

Reise
Aktuelt nå