<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Kjente kulisser: Four Seasons-hotellet Taormina San Domenico Palace, er foreviget som kulissene i HBO-serien The White Lotus. Foto: Four Seasons Taormina

Sommerens hotteste reisemål: Hit drar jetsettere i år

Jetsettere flokker seg som alltid til Middelhavet når gradestokken bikker tyvetallet. I år er Taormina, Ibiza og Den franske riviera blant de mest attraktive lekegrindene, spesielt for dem med fet portemoné. 

Taormina
Årets mest ettertraktede luksusdestinasjon

– Taormina har skutt i været etter The White Lotus. Her bor våre kunder ofte på Four Seasons, der TV-serien er filmet, med majestetisk utsikt over havet, sier Celina Gylthe i reiseoperatøren beCuriou.

Hun opplever at mange har fått “Taormina-feber” av å se på HBO-serien som er filmet på Sicilia.

Taormina ligger på en høyde med bratte klipper ned mot sjøen, noe som igjen betyr uhindret utsikt over Middelhavet fra mange hold.

Uhindret: Byen Taormina ligger i en bratt skrent og du får dermed imponerende utsikt over Middelhavet de fleste steder. Foto: Four Seasons Taormina

I tillegg til Four Seasons anbefaler Gylthe også Belmond, som har et hotell ved stranden, Villa Sant’andrea, og et oppe i høyden, Grand Hotel Timeo.

I den lille italienske byen finnes det et godt utvalg av restauranter, dog endel turistfeller. Blant beCurious favorittrestauranter er Kisté og Vineria Modi. Førstnevnte har en romantisk terrasse, og er en skattekiste av siciliansk gourmetmat tilberedt i moderne stil, skriver Michelin-guiden.

Siciliansk: På restauranten Kisté i Taormina får du siciliansk gourmetmat. Foto: Kisté Taormina

Taormina er kjent for bra shopping i vakre bygninger, i smale og sjarmerende brosteinsgater. Her finnes mange, små butikker som holder åpent sent.

Were a man to spend only one day in Sicily and ask, “What must one see?” I would answer him without hesitation, “Taormina.”
Guy de Maupassant

Vil du utforske stedet, men ikke slite deg ut i bakkene, kan du ta taubanen for å komme deg opp og ned til rullesteinsstranden og det krystallklare vannet. Landemerket Isola Bella kan nås til fots fra stranden. Mer finkornede strender finner du et kvarters kjøretur unna, blant annet ved livlige Tao Beach Club.

Gjenkjennelig? Four Seasons-hotellet i Taormina ble brukt under innspillingen av HBO-serien The White Lotus, som her fra restauranten. Foto: Four Seasons

Også udødeliggjort i The White Lotus er det greske teatret, der du kan få en guidet reise gjennom historien. Er du glad i det grønne, er en spasertur gjennom den kommunale parken et fint tidsfordriv, og ved Piazza IX Aprile får du en billedskjønn solnedgang.

Du har nok tid hvis du bor fire–fem netter i Taormina, deretter kan du besøke mer av Sicilia.
Celina Gylthe i beCuriou

Sicilia har høye temperaturer i juli, dermed kan det være en idé å dra dit i juni, august eller september. Spesielt hvis du har planer om å dra på oppdagelsesferd på øya, og gjøre flere ting enn bare late deg i vannkanten.

– Du har nok tid hvis du bor fire–fem netter i Taormina, deretter kan du besøke mer av Sicilia, råder Gylthe.

Vulkansk: Få en historietime ved det greske teateret i Taormina, mens du nyter utsikten av den aktive vulkanen, Etna. Foto: Four Seasons

Ta en dagstur til Etna-vulkanen for vinsmaking. Det produseres mye vin ved Europas mest aktive vulkan, blant annet av druesorter unike for Sicilia. Book en privat middag i en idyllisk vingård, eller lei en av restaurantene eller takterrassene i Taormina for en fest.

Badenymfen bør også tilbringe en dag på båt, da Taormina er spesielt vakker fra sjøsiden, eller besøke andre deler av Sicilia som Noto, Catania eller Palermo. Sistnevnte bugner over av historiske, kulturelle og arkitektoniske høydepunkter.

I Noto kan du besøke Villa Elena, som også ble brukt under innspillingen av The White Lotus. Eiendommen er restaurert av interiørdesigner og eier Jacques Garcia, og leies ut til den som kan betale prisen. Flere bryllup har blitt holdt her, der noen har blitt omtalt i selveste Vogue.

For Gudfaren-fans er landsbyen Savoca, en halvtimes kjøring fra Taormina, et must. Francis Ford Coppolas mesterverk ble filmet her, og du kan for eksempel besøke kirken som Michael Corleone giftet seg i, og nyte et glass vin i Bar Vitelli, i likhet med Corleone selv.

Til sjøs: Dra en dag til sjøs fra Ibiza og opplev det krystallklare vannet hos naboøya Formentera. Foto: Six Senses Ibiza

Ibiza
Langt mer enn bare fest og fyll

– Ibiza er en øy som har mye å by på, ikke kun fest, sier Celina Gylthe i beCuriou.

Men er du først av den festglade sorten, har du funnet frem til riktig øy. Jetsettere må gjerne sjekke inn sentralt i Ibiza by på et femstjerners hotell som Nobu.

– For fest og moro anbefales en dag på strandklubbene Cotton Beach eller Nikki Beach, etterfulgt av middag på Lio, hvor du blir underholdt av et kabaretshow mens du spiser, sier Gylthe. Her blir det nattklubb-atmosfære etter hvert.

Restauranten IT har også “party vibe” og Laylah, som serverer mat fra Midtøsten i et lekkert interiør, er også stedet for middag hvis planen er å danse inn i de sene nattetimer.

Ønsker du en mer avslappende dag ved stranden, er Jondal et bedre alternativ, med fine dining på Sa Punta på kvelden. Det er lurt å planlegge dagene på Ibiza, da det kan være noe utfordrende å komme seg rundt på øya.

God samvittighet: Femstjerners hotellet Six Senses på Ibiza har valgt flere løsninger som burde gi den miljøbevisste gjesten litt bedre samvittighet. Foto: Six Senses Ibiza

– Det er vanskelig å få tak i taxi på Ibiza, og de har ikke Uber. Vi anbefaler derfor egen bil, eller å bestille transport på forhånd.

For det er verdt å komme seg rundt, også utenfor byen.

Det er vanskelig å få tak i taxi på Ibiza, og de har ikke Uber. Vi anbefaler derfor egen bil, eller å bestille transport på forhånd.
Celina Gylthe i beCuriou

– Six Senses på den nordlige delen av øya har et flott evighetsbasseng, en kul restaurant i en grotte og fantastisk solnedgang.

Med andre ord, det perfekte stedet å slappe av og komme seg igjen etter noen festfylte dager i byen. Her er strandklubbene byttet ut med yoga retreats og søvnige olivenlunder. Hippien vil trives her.

Spis godt: Ibiza har mange gode restauranter, som Lio, IT, Sa Punta og Laylah i byen, og Six Senses-restauranten nord på øya. Foto: Six Senses Ibiza

For Six Senses setter helst kortreist mat på menyen og har en egen gård, samt 298 solcellepaneler som dekker ti prosent av strømbehovet. Hotellet er også involvert i en rekke bærekraftprosjekter, blant annet restaureringen av 10.000 kvadratmeter med sjøgress mellom Ibiza og Formentera. 

Sistnevnte er verdt båtturen over, med sin avslappede atmosfære, bohemiske luksus og noe av det klareste badevannet i Middelhavet.

– Gecko Hotel på Formentera er en klassiker, og det er en rekke bra strandklubber og restauranter der, som Chezz Gerdi.

Bad: Badenymfen vil ha nok å gjøre på Ibiza, omgitt av friskt og klart badevann på enhver kant. Foto: Six Senses Ibiza

For dem som setter privatliv øverst på ønskelisten er det mulig å leie yacht og tute rundt i det pittoreske arkipelet, men også private øyer som Tagomago kan bli din – for en tid og pris.

– Du kan leie hele øya for deg selv, som Justin Bieber tidligere har gjort, og ankomme strandklubbene med egen båt.

For er portemoneen først fet nok, kan du for eksempel ta lunsjen ombord på yachten, og underholde gjester i et privat middagsselskap i olivenlunden på kvelden. Bare fantasien setter grenser. 

Ikonisk: Utsikten fra ikoniske Hotel du Cap-Eden-Roc er upåklagelig en solrik sommerdag. Foto: Hotel du Cap-Eden-Roc

Den franske riviera
Jetsetternes klassiker går aldri av moten

Til den sørlige kysten av Frankrike har berømte og bemidlede strømmet i en årrekke. Côte d’Azur er det ene stedet som er like hot, år etter år. Her finner du ikke bare de hotteste strandklubbene, mest ikoniske hotellene og stjernebestrødde restaurantene – her får du også kultur, natur og historie så det monner. 

Få strekninger glitrer like sterkt som den som strekker seg fra St. Tropez i sør til Monaco i nord. Her kan du sjekke inn på rojale hoteller som Eden Roc Cap d’Antibes og Four Seasons Cap-Ferrat, eller teste ut helt nye The Maybourne Riviera, som har samme eier som Claridge’s, Berkeley og The Connaught i London.

Kort vei: Ved Hotel du Cap-Eden-Roc er det kort vei mellom salt- og klorvann – og måltidene. Foto: Hotel du Cap-Eden-Roc

The Maybourne Riviera ligger en ti minutters kjøretur fra sentrum av Monaco, og en halv time fra Nice flyplass. Hotellets evighetsbasseng henger fra en klippe med utsikt over hele fyrstedømmet, og med to forskjellige restauranter, en med Michelin-stjernekokk, og all day-dining ved bassengkanten, samt egen beach club i Cap Ma Sa, har gjester nok å bryne seg på.

Nytt: Fra nykommeren The Maybourne Riviera får gjester utsikt over hele fyrstedømmet Monaco. Foto: The Maybourne Riviera

På en høyde, like før Monaco, ligger den bittelille middelalderbyen Eze, med fantastisk utsikt over Middelhavet. Her kan du sjekke inn på Château Eza eller Hôtel Château de La Chèvre d’Or og dra ut på vandring.

– På Hotel Belles Rives, det gamle huset til Scott Fitzgerald i Antibes, får du en fantastisk solnedgang og mye historie. Her finnes også flotte museer og gallerier, og du kan ta en joggetur langs sjøen, tipser Celina Gylthe i beCuriou.

On the pleasant shore of the French Riviera, about half way between Marseilles and the Italian border, stands a large, proud, rose-colored hotel.
F. Scott Fitzgerald

For golfspillere er Terre Blanche midt i blinken. For Rivieraen har tilgang på mer enn kystlinjen. Mange kombinerer det for eksempel med et besøk til Provence, der lavendelen blomstrer i sommermånedene og et kaldt glass rosévin venter. Overnatt gjerne på Villa La Coste.

Flere tilbud: Med to restauranter, all day-dining ved bassengkanten, og en beach club i Cap Ma Sa, sulter du ikke på The Maybourne Riviera. Foto: The Maybourne Riviera

– Det finnes endeløse muligheter på Rivieraen. Noe av det mest spektakulære du kan gjøre er å dra opp i et helikopter, leie en vintage-bil og kjøre fra vingård til vingård, ta turen opp i en varmluftsballong med utsikt over vingårdene, eller leie et eget vinslott.

Er det fest du jakter, er både Cannes og den sørligste stripen aktuelle stoppesteder.

– Mange som bor i St. Tropez drar over til den lange sandstranden Pampelonne, der strandklubbene ligger på rekke og rad. Club 55 er den mest ikoniske klubben der, og Bagatelle har vært der lenge. En av de nyeste, som Loulou, har også blitt veldig kul. Spis på restauranten Gigi på kvelden.

Mange som bor i St. Tropez drar over til den lange sandstranden Pampelonne, der strandklubbene ligger på rekke og rad.
Celina Gylthe i beCuriou

For et sted å legge hodet på puten etter en lang dag i solen, er femstjerners hotellene Byblos og Cheval Blanc sentralt i St. Tropez gode valg.

Klippekant: På The Maybourne Riviera like ved Monaco bokstavelig talt henger du fra klippekanten. Foto: The Maybourne Riviera

Men det er ikke bare til St. Tropez at yachtene kommer strømmende. De ankrer også opp på en øy utenfor Cannes. På restauranten La Guérite på Il Sainte Marguerite blir det god stemning utover dagen.

For en mer avslappende dag i vannkanten er sandstranden Paloma ved hotellet Cap-Ferrat et litt ukjent, men godt valg. Ta også en rolig – eller fartsfylt – dag på bøljan blå rundt Cap d’Antibes.

Reise
Aktuelt nå