<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Endestoppet: Utsikt over stranden Grand Anse på Seychellene, der halvmaratonløpets målstrek vil ligge 13. mai i år.  Foto: Torsten Dickmann / Seychelles Tourism

Siste reisenytt fra det afrikanske kontinentet

Seychellene avholder sitt første halvmaraton på natursti, kontinentets første etnisk-afrikanske og kvinne-eide safari lodge åpner dørene, og feriehusene til Sør-Afrikas mest fremtredende kunstnere er nå til utleie. Dette er siste reisenytt fra det afrikanske kontinentet.

Løp for grønn turisme

Seychellenes Nature Trail 2023 er det første løpet på natursti noensinne organisert på Mahé, med mål om å utvikle grønn turisme på Seychellene og få gjester til å oppdage øyas biologiske mangfold. Her løper du gjennom frodige skoger, fjellterreng, mangrover og kystlandskap på vestkysten av hovedøya.

Med startpunkt i Port Glaud vil deltagerne 13. mai i år dekke 22 kilometer over fire naturstier, og ta en sving rundt øyas nordligste spiss for å avslutte ved Grand Anse. Deltagerne må krysse utfordrende terreng med en vertikal stigning på 1.210 meter, der rikelig vegetasjon kan gjøre stiene vanskelige å håndtere.

– Vårt fokus har vært å bevare naturomgivelsene og ikke forstyrre faunaen og floraen i naturreservatene. Går vi tilbake til opprinnelsen til stiløping, er det løperen som må tilpasse seg de naturlige omgivelsene og ikke naturen som må tilpasse seg løperen, sier Bernadette Willemin, markedsdirektør ved Tourism Seychelles, som er medarrangører av løpet.

Redet: The Nest, skapt av landskapsverneren Swen Bachran, i Namibia er en av eiendommene i Art House Collections portefølje. Foto: Art House Collection

Bo i et kunstverk

Du kan nå bo i hjemmene til Sør-Afrikas mest fremtredende kunstnere. Elana Brundyn, en av Afrikas fremste kunstgründere, står bak Art House Collection, en portefølje av eksklusive, kunstfokuserte villaer til utleie over hele Sør-Afrika, pluss noen eiendommer i Namibia og Botswana.

– Det er så mange vakre hjem som ikke er ordentlig synlige. Vi sørger for at vi matcher husene med folk som vil respektere dem, sa Brundyn til CN Traveler nylig.

Kunst på kunst: Art House Collections safari lodge i Madikwe, med interiørdesign, skulpturer og kunst av kjente sør-afrikanske artister. Foto: Art House Collection

Det er for tiden rundt 40 eiendommer til leie, alt fra et tradisjonelt bygd “rede” i Namibia, laget av landskapsverneren Swen Bachran, til en safari lodge i Madikwe med interiørdesign av Andrea Kleinloog, og verk av skulptøren Edoardo Villa og feministkunstneren Lady Skollie.

I tillegg til utleie inkluderer Art House Collection kunstfokuserte opplevelser kuratert av Brundyn. Det kan være private studiobesøk eller helikoptertur over Table Mountain. Hun håper å utvide Art House over hele kontinentet, inkludert til Ghana, hvor hun også har et bredt nettverk.

Kvinneeid: Zambezi Sands River Lodge som nylig åpnet dørene er del av kontinentets første safari lodge-gruppe eid av etnisk-afrikanske kvinner. Foto: Zambezi Sands

Kontinentets første safari lodge eid av etnisk-afrikanske kvinner 

Zambezi Sands River Lodge består av ti luksuriøse telt i beduinstil på bredden av Zambezi-elven i Zimbabwe. Den nye eiendommen åpnet i januar og er en del av Batoka Hospitality, den første safari lodge-gruppen i Afrika, som er eid av etnisk-afrikanske kvinner. Gründerne, Vimbai og Tsitsi Masiyiwa, skapte Batoka først og fremst som en katalysator for transformasjon av Afrikas landlige samfunn. De forplikter seg til lokalsamfunnene de opererer i og vil videreutvikle og forbedre afrikansk-eid turisme.

I tillegg til de klassiske spa-, velvære- og safariopplevelsene du kan forvente på en luksuriøs lodge i Afrika, kan du også ta del i prosjektene deres i lokalsamfunnet, som å besøke dyktige, kvinnelige håndverkere på guidet tur, besøke Ncube Homestead i Monde Village og lære hvordan selvopprettholdende landsbyboere lever i harmoni med det omkringliggende dyrelivet. Eller finne autentiske suvenirer på Vic Falls-håndverksmarkeder med hjelp fra en lokal guide.

Reise
Aktuelt nå