<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Alle gode ting er tre: Engholmen Husky Design Lodge byr på unik overnatting i kombinasjon med hundespann og nordlys på Finnmarksvidda. Liv Engholm

Reisenytt fra Norge

“A man travels the world in search of what he needs, and returns home to find it.” – George Moore.

Kortreist Lodge-liv

Du trenger ikke lenger reise til Afrika for en autentisk bush-opplevelse. Get Africa Norway tilbyr reiser til fem unike lodger i Norge med fantastiske naturopplevelser.

Arctic Wilderness Lodge: Selskapet Sorrisniva tilbyr rå naturopplevelser langs bredden av Altaelva. Her snakker vi en moderne lodge med 24 rom i ulike prisklasser. Både scooterturer, hundekjøring og gourmetmat står på menyen.

Nordenskiöld Lodge: På den nordligste betjente hytta i verden, uten innlagt vann og strøm, kommer du tett på arktisk dyreliv og natur. Lodgen ligger innerst i Adolfbukta på Svalbard, tett inntil den isblå Nordenskiöldbreen.

Varanger Lodge: Den søte smaken kongekrabben får når du koker den på båten rett etter fangst, er ettertraktet av Michelin-kokker verden over. Nyt utsikten fra lodgen mot Varangerfjorden. Plutselig svømmer en hval forbi.

Engholmen Husky Design Lodge, Finnmark Liv Engholm

Engholm Husky Design Lodge: Kombinasjonen av unike, sjarmerende hytter og turer med hundespann på Finnmarksvidda er god som gull også om sommeren. Alt av interiør stammer fra naturen rundt og inkluderer blant annet gamle røtter, ørnefjær og elghorn.

Kilsti Compact Lodge: Her overnatter du i idylliske omgivelser der fjord og fjell møtes. De fire glasshyttene med panoramautsikt mot Storfjorden ligger en halvtimes kjøring utenfor travle Geiranger.

Panoramautsikt på Vestkapp

Vestkapp, som ruver 497 meter over det beryktede Stadhavet, er Norges vestligste fjellplatå. På toppen finner du landets mest værutsatte restaurant. Veien opp er både hullete, smal og snirklete, men synet du belønnes med er verdt strevet. Vestkapp restaurant tilbyr gourmetmat akkompagnert av 360 graders panoramautsikt over hav, fjell, øyer og fjorder. Stedet er en opplevelse i så vel stille vær som i storm. 

Vestkapp Nils Ole Refvik

Nytt av året er at restauranten har inngått et samarbeid med selskapet Gloppa om å drifte to små utleiehytter. Disse er “off grid”, noe som betyr at de er frittstående og selvforsynte med lys, toalett og varme ved hjelp av gass og solceller. Komforten er høy, og vindusflatene såpass store at besøkende kan ta inn den storslagne naturen på Vestlandet til det fulle. Hyttene blir kun stående i sommersesongen 2023 og 2024, så her gjelder det å være rask.

Hit the road

Med variert og spektakulær natur er Norge et enestående land å utforske med bil. Kapital Reise presenterer her fem absolutte favorittruter.

Fra Lofoten til Å: Her møter du et landskap som savner sidestykke. Opplev fuglefjellene og rorbuene på Røst og Moskenesstraumens basketak med tidevannet. Stopp i de gamle havnene, spis ferskfanget mat og se det fantastiske lyset flomme.

Kystriksveien: En strekning for dem med evne til å ta avstikkere på impulsen. På toppen av Sjonfjellet har du utsikt over hele Helgelandskysten. En tur ut til øyriket under polarsirkelen er et must. Træna er også verdt en visitt, med sine mange grotter og huler.

Vikingveien: Langs den ytterste kystveien i Vestfold er det tett mellom attraksjonene fra vikingtiden og tidlig middelalder. Her kommer du tett på Vestfolds byer, samtidig som du kan oppleve mange kulturminner.

Atlanterhavsveien Steinar Melby

Fra Lom til Åndalsnes: Denne strekningen blir ofte kalt “The Golden Route”. Ikke så rart: Over fjellene her er det vill vestlandsnatur så langt øyet kan se. Bilturen inkluderer verdensberømte Trollstigen, flere fine utsiktspunkter, samt avansert fjellklatring på fire hjul.

Atlanterhavsveien: En prisbelønt strekning som bukter seg mellom blankslipte svaberg og fjellknauser ut mot storhavet i Møre og Romsdal. Det spektakulære veianlegget har i alt åtte broer, og mange av dem er lagt opp mot vinden som herjer denne landsdelen.

Reise
Aktuelt nå