<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Ungdomstid: Lilloe husker spesielt godt sin første ferietur alene med kompisen som 16-åring. Turen gikk da til Korfu (bildet). Foto: Petroos/Dreamstime

Glemmer aldri sin første ferietur på egenhånd

Da Fredrik Lilloe, som i dag er eiendomsmegler i det ypperste luksussegmentet på Den franske rivieraen, dro på sin første ferietur alene med en kompis til Korfu som 16-åring, hadde han en rekke opplevelser for første gang. 

Favorittflyselskap

Emirates fordi det er mest behagelig. Du flyter fra A til B og merker nesten ikke at du reiser.

Reiseantrekk

Sneakers, olabukse og skjorte. Jeg reiser ikke i businessantrekk.

Abu Dhabi: Fredrik Lilloe i et møte i Abu Dhabi med en representant for kongefamilien der. Foto: Privat

Pakkestrategi

I siste liten, og så lite som mulig. Du kan alltids kjøpe ting der du skal. Det er ikke noe vits i å pakke en skjorte som krøller seg.

Beste hotell

Jeg liker Firmdale-hotellene, en liten designer-kjede primært i London, som Soho Hotel, Charlotte Street Hotel og Haymarket Hotel. Det er garantert alltid bra. Det er ikke seks stjernershoteller, og ikke fire, men midt imellom. Det er absolutt bra nok, men koster ikke en årslønn.

Tips-tips

Vi som bor i Europa, har ofte ikke så mye kontanter på oss, så jeg prøver å ha litt kontanter i valutaen dit jeg skal, og tipser når vi har fått bra service. Det er ikke mer komplisert enn det. I Frankrike er det 12,5 prosent tips inkludert i regningen, så da må det være litt ekstra for å tipse. Mens i Dubai skal du for eksempel tipse uansett på grunn av kulturen.

Overnatting: Lilloe liker Firmdale-hotellene, en liten designer-kjede primært i London, som Soho Hotel, Charlotte Street Hotel og Haymarket Hotel. – Det er garantert alltid bra, sier megleren. Foto: Firmdale Hotels

Beste praktiske reisetips

En venn av meg tar alltid med egen hodepute. Jeg har tenkt på det noen ganger selv. Når jeg bor på Firmdale-hotellene, for eksempel, vet jeg at putene er bra. Men bor man på hoteller man ikke kjenner til, kan det være lurt å ta med pute hjemmefra.

Uunnværlig gadget på reiser

Airpods må med. De er essensielle for å høre på musikk, se film og ta samtaler i farten.

Gode spisesteder

De fleste favorittrestaurantene mine er i London, hvor hovedkontoret vårt ligger. Asian Fusion-restauranten Roka er den beste. Alle som har vært der drar tilbake, og du må bestille ukesvis på forhånd for å få bord. Her er det god mat og atmosfære. Skal du til London, må du til Roka.

Gourmet: Luksusmegleren anbefaler alle som skal til London å spise på restauranten Roka. Foto: Roka Restaurant

Shoppingfavoritt

Etter 21 år i Frankrike er det å dra til Norge og kjøpe norsk melkesjokolade for å ta med tilbake noe av det beste. Du får ikke noe bedre enn norsk melkesjokolade. 

Sterkeste reiseminne

Den første reisen alene er alltid spesiell. For min del var det en tur fra Oslo til Korfu i 1991, sammen med en kamerat. Vi var 16 år gamle, og kjente på følelsen av frihet og at vi liksom var voksne. Samtidig var det min første tur til Middelhavet, hvor jeg nå har bodd så lenge. Det visste jeg ikke at jeg skulle den gang. Den reisen ble noe jeg aldri glemmer, fordi det var den første reisen. Det var også første gang jeg kjørte scooter, første gang jeg gikk på nattklubb (og kom inn), og første gang jeg drakk for mange øl og ble kastet ut av nattklubb. Alt skjedde på den turen der. Vi hadde heller ikke solkrem eller særlig mye penger, så vi spiste typ annenhver dag. Vi var ganske slitne og solbrente da vi kom hjem.

Reise
Forretningsfolk på farten