<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Prøv nye opplevelser og vær leken

Som administrerende direktør i NHO Reiseliv velger Kristin Krohn Devold helst klassiske og nærliggende destinasjoner, som Ålesund, Bordeaux og Roma. Og selv om hun pakker lett, får badetøyet alltid plass.

Nært og kjært: NHO Reiselivstopp Kristin Krohn Devold foretrekker det klassiske og nærliggende når hun reiser, som Norge, Italia og Frankrike. Foto: Oda Hveem / NHO Reiseliv
Forretningsfolk på farten

Favorittflyselskap

Jeg velger Norwegian fordi det er billig, effektivt og flyr direkte til både innland, Ålesund, og utland, Bordeaux. Jeg liker ikke mellomlandinger, og liker at SAS har en konkurrent – selv om jeg flyr mye SAS også.

Reiseantrekk

Joggesko, genser, stor sekk med iPad og ladere, og bagasjen. Jeg vil ikke ha sko som piper, dressjakker som må av i sikkerhetssjekken, eller håndbagasjekoffert som må opp i en overfylt hattehylle. IPad er perfekt som avis på flyet og jobbeenhet på flyplassen.

Pakkestrategi

Til to-dagers turer pakker jeg i en vanntett ryggsekk, som Douchebag, og til en til tre uker i håndbagasjekoffert. Jeg pakker lett, “knørvbart” (strykefritt), en kjole, en bukse, shorts, joggesko, ladere, pass, kort og en minitoalettveske som tåler sikkerhetssjekken – og badetøy (uansett, i tilfelle ...).

Sunnmøre: Et av Kristin Krohn Devolds favoritthoteller er Hotel Union Øye, et historisk hotell bygget i 1891 ved Hjørundfjorden på Sunnmøre. Foto: Jonas Bendiksen

Tips-tips

Ikke tips mer enn lokalbefolkningen gjør. I Frankrike gjør de det minimalt lokalt, og i land der tips er inkludert gir du litt, eller der det er særskilt fortjent.

Beste hotell

Hotel Union Øye ved Slogen med nydelige rom og historie, Juvet landskapshotell i Valldal og nye Skarsnuten i Hemsedal. Dette er lokale hoteller på steder der jeg er glad i naturen.

Ditt beste praktiske reisetips

Ikke reis lenger enn du må, pakk lett og prøv nye opplevelser. Vær leken.

Uunnværlig gadget på reise

IPad og ladere til iPhone, Apple Watch og iPad – og tabasco til kjedelig mat.

Haute Route: Et av de sterkeste reiseminnene har Devold fra bryllupsreisen på “Haute Route” (Høgruta, journ. anm.) med 2.000 m-topper i Jotunheimen på ski. Foto: Oda Hveem / NHO Reiseliv

Shopping-favoritt

Jeg shopper ikke, maks en bikini i året.

Gode spisesteder

Jeg liker de klassiske og de nære som Anno og XL i Ålesund, Furset-gruppen i Oslo, og Thai Kirkeveien på take-away i nabolaget.

Sterkeste reiseminne

Roma er upåklagelig år etter år, med bygg som står fra romertiden – og med Pantheon på topp. Bryllupsreisen på “Haute Route” (Høgruta, journ. anm.) med 2.000 metertopper i Jotunheimen på ski er også en vinner.