Favorittflyselskap
Jeg har hatt mange flotte turer med Etihad Airways og Emirates, begge med et stort rutenett og behagelig service. Det kan ikke stikkes under en stol at det er ekstra hyggelig når stuerten og kokken er mine tidligere ansatte.
Reiseantrekk
Det er forskjell på kort- og langdistanse, men fellesnevneren er komfortabelt.
Ren skjorte: Britannia Hotel-sjef Arild Sjødin har alltid en ren skjorte i håndbagasjen i tilfelle han får en rødvinsflekk på den, eller kofferten er forsinket. Foto: Privat
Pakkestrategi
Her må jeg innrømme at jeg stort sett pakker for mye og er alltid beredt for overraskelser.
Tips-tips
Tips godt ved ankomst, spesielt hvis du skal bo en periode eller du vet at du blir en gjenganger. Ellers, tips i forhold til opplevelsen, er man superfornøyd – gi så det monner.
Beste hotell
Jeg har mange flotte opplevelser på forskjellige hoteller rundt om i verden. For fritidsreiser er Four Seasons på Seychellene, Anantara på Maldivene og Belle Rives på den franske rivieraen friskt i minnet. Noen favoritter på by- og forretningsreiser er The Stafford i London, Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten i Hamburg og Mandarin Oriental Ritz i Madrid.
Ditt beste praktiske reisetips
Alltid ha en ren skjorte i håndbagasjen i tilfelle du får en rødvinsflekk, eller kofferten er forsinket.
New York: Det sterkeste reiseminnet har hotellsjef Arild Sjødin selv fra Waldorf Astoria i New York, som for tiden er stengt for oppussing. Foto; Waldorf Astoria New York
Uunnværlig gadget på reise
Airpods og PC.
Shopping-favoritt
Jeg er ikke den største på shopping, men en godt lagret Pata Negra-skinke fra Spania er ofte med i bagasjen.
Gode spisesteder
Det blomstrer av gode restauranter i det langstrakte landet vårt, og jeg gleder meg spesielt til å utforske Trondheim i tiden som kommer. Hos Thea i Oslo er en favoritt. Der er det god mat, fin service og intimt.
Foto: Waldorf Astoria New York
Sterkeste reiseminne
Det sterkeste reiseminnet er fra Waldorf Astoria i New York på slutten av 70-tallet med mine foreldre. Det var tre stykker som kom med room service-frokost, en av dem var ansatt kun til å presse frisk appelsinjuice – og dét på rommet.