<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Med Pata Negra-skinke i bagasjen

Som ny sjef for Odd Reitans hotelldrøm som ble virkelig, Britannia, har Arild Sjødin god peiling på luksusovernatting. Sterkest i minnet sitter opplevelsen han selv hadde på Waldorf Astoria i New York på slutten av 70-tallet.

Erfaren: Britannia Hotels nye sjef, Arild Sjødin, har over 30 års erfaring fra reiselivet.  Foto: Wil Lee-Wright / Britannia Hotel
Forretningsfolk på farten

Favorittflyselskap

Jeg har hatt mange flotte turer med Etihad Airways og Emirates, begge med et stort rutenett og behagelig service. Det kan ikke stikkes under en stol at det er ekstra hyggelig når stuerten og kokken er mine tidligere ansatte.

Reiseantrekk

Det er forskjell på kort- og langdistanse, men fellesnevneren er komfortabelt.

Ren skjorte: Britannia Hotel-sjef Arild Sjødin har alltid en ren skjorte i håndbagasjen i tilfelle han får en rødvinsflekk på den, eller kofferten er forsinket. Foto: Privat

Pakkestrategi

Her må jeg innrømme at jeg stort sett pakker for mye og er alltid beredt for overraskelser.

Tips-tips

Tips godt ved ankomst, spesielt hvis du skal bo en periode eller du vet at du blir en gjenganger. Ellers, tips i forhold til opplevelsen, er man superfornøyd – gi så det monner.

Beste hotell

Jeg har mange flotte opplevelser på forskjellige hoteller rundt om i verden. For fritidsreiser er Four Seasons på Seychellene, Anantara på Maldivene og Belle Rives på den franske rivieraen friskt i minnet. Noen favoritter på by- og forretningsreiser er The Stafford i London, Fairmont Hotel Vier Jahreszeiten i Hamburg og Mandarin Oriental Ritz i Madrid.

Ditt beste praktiske reisetips

Alltid ha en ren skjorte i håndbagasjen i tilfelle du får en rødvinsflekk, eller kofferten er forsinket.

New York: Det sterkeste reiseminnet har hotellsjef Arild Sjødin selv fra Waldorf Astoria i New York, som for tiden er stengt for oppussing. Foto; Waldorf Astoria New York

Uunnværlig gadget på reise

Airpods og PC.

Shopping-favoritt

Jeg er ikke den største på shopping, men en godt lagret Pata Negra-skinke fra Spania er ofte med i bagasjen.

Gode spisesteder

Det blomstrer av gode restauranter i det langstrakte landet vårt, og jeg gleder meg spesielt til å utforske Trondheim i tiden som kommer. Hos Thea i Oslo er en favoritt. Der er det god mat, fin service og intimt.

Foto: Waldorf Astoria New York

Sterkeste reiseminne

Det sterkeste reiseminnet er fra Waldorf Astoria i New York på slutten av 70-tallet med mine foreldre. Det var tre stykker som kom med room service-frokost, en av dem var ansatt kun til å presse frisk appelsinjuice – og dét på rommet.