<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Badenymfe: Celine Aagaard pakker alltid med badetøyet, uansett årstid, og velger storbyhoteller med basseng eller gangavstand til havet. Foto: Ole Martin Halvorsen/Envelope1976

Moteprofilen finner fortauskafeene i Paris

Moteprofil og gründer Celine Aagaard (46) er ofte i Paris for å selge inn sine kleskolleksjoner. Der velger hun fortauskafeer med god stemning over fine dining på gourmetrestaurant – ja, så sant de har tørr hvitvin, salt potetgull og isbiter.

Favorittflyselskap

Jeg prøver å booke kinderegget – det beste, billigste og raskeste – uavhengig av selskap. Til enkeltes fortvilelse blir det alltid første fly. Jeg er morgenfugl og liker å få mest mulig ut av dagen, enten jeg skal på jobbreise eller ferie. 

Reiseantrekk

Tights, boots, lang skjorte, skinnjakke, cashmere-hoodie og caps, lag på lag – alt svart. Om vinteren kjører jeg egendesignet shearling som fungerer som pledd om det er kaldt på flyet. Etter X antall reisedøgn de senere år klarer jeg likevel alltid ta på meg for mye metall, sko og belter som piper i sikkerhetskontrollen.

Pakkestrategi

Jeg sjekker værmelding og pakker noen dager i forkant. I håndvesken har jeg solbriller, Mac, badetøy og et penere antrekk om kofferten skulle forsvinne. Jeg pakker sokker i sko, bretter (ikke ruller), sorterer etter farge og pakker plagg som kan kombineres, og plagg fra egne kolleksjoner. Man vet aldri hvem man møter på sin vei.

Favoritt: The Arts i Barcelona har "en helt vanvittig god frokostbuffet, god service, fint basseng og beliggenhet ved stranden", mener Celine Aagaard. Foto: The Arts i Barcelona

Tips-tips

Jeg prøver å tilpasse meg landet og gir ekstra når det er bra. Det er også viktig med positiv tilbakemelding. Jeg har tipset hotellpersonale med selvlagde Studio 54-øredobber i sølv på Soho House etter komplimenter fra ansatte. Det ble en suksess.

Beste hotell

The Arts i Barcelona har en helt vanvittig god frokostbuffet, god service, fint basseng og beliggenhet ved stranden. Soho House i Berlin er også på topplisten. Rommene er ikke spesielt spennende, men konseptet og takterrassen med basseng er verdt det.

Ditt beste praktiske reisetips

Klarer du deg med carry-on, blir reisen og ankomsten lettere. Du trenger mindre enn du tror, enten du skal reise en langhelg eller en uke. Pakkeliste anbefales. Velg destinasjon etter ønske, og noe som gir energi, ikke tapper deg for energi. Skal jeg til storby, er basseng eller gangavstand til havet prioritet. Badetøy er alltid med.

Uunnværlig gadget på reise

Mobil. Halve livet og hele businessen er i den firkanten. Selv om jeg er på ferie, sjekker jeg salgsrapport fra konseptbutikk via Zettle, kan logge meg på Teams og er online hvor som helst, når som helst. Dessuten styrer jeg PR for Envelope1976 og oppdaterer sosiale medier syv dager i uken.

Fortauskafeer: Motegründeren har innsalg med Envelope1976 i Paris fire ganger i året og havner oftest på små fortauskafeer i metropolen. Foto: NTB

Shopping-favoritt

Jeg elsker vintage-butikkene i Paris og små nisjebutikker og bruktmarkeder jeg tilfeldig kommer over. Når man ikke er på søken etter noe spesielt, finner man skatter.

Gode spisesteder

Perruche i Paris har takterrasse, utsikt, god mojito og nydelig ceviche. Ellers er La Banquette i Marais en lunsjfavoritt med mye grønt og friskt på menyen. Vi har innsalg med Envelope1976 i Paris fire ganger i året og havner oftest på små fortauskafeer. Privat, som business, foretrekker jeg middager på de mer rampete gatekafeene fremfor fine dining. Stemning og people watching er viktigere enn menyen – så lenge det finnes en tørr hvitvin, salt potetgull og et glass med isbiter.

Sterkeste reiseminne

Min første backpacking-tur til Bali står sterkt i minne. Jo flere dager på Bali, jo bedre ble vi til å prute og mer tilfreds med å gå ned i standard. Vi fikk bungalow og rent sengetøy for 15 kroner natten, og levde på Mie Goreng – stekte nudler med grønnsaker, egg og sambal chilisaus. Lærte dog mye om å bli solbrent i overskyet vær, og lommetyver. Fikk både andregradsforbrenning og ble frastjålet klokke. Andre sterke minner er en reise til den kinesiske mur, og da foreldrene mine tok meg med til Berlin året muren falt.

Reise
Forretningsfolk på farten