<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Perfekt for mote- og kunstinteresserte

Etter et kort opphold i hjembyen Oslo dro klesdesigner Edda Gimnes tilbake til studiebyen i hennes hjerte, London, hvor hun i dag driver sitt eget motestudio.

Edda Gimnes Foto: Edda Gimnes
Innsidernes innsidetips

29 år ung har Edda Gimnes allerede fått klesmerket sitt, Edda, omtalt i publikasjoner som Vogue, Instyle, Elle, og New York Times – for å nevne noen. Lena Dunham, Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B står på listen over kjendiser som har lagt sin elsk på Eddas design, og Oslo-jenta har også samarbeidet med internasjonale giganter som Disney og Microsoft.

Gimnes ble ferdig med utdannelsen innen klesdesign på London College of Fashion i 2015, og etter et kort opphold i hjembyen Oslo bestemte hun seg for å flytte tilbake til London.

Edda Gimnes. Foto: Privat/Instagram

– Jeg flyttet tilbake til London etter to år i Oslo etter endt skolegang, for å sette opp studio og skape en base for å videreutvikle businessen min. Til sammen har jeg bodd seks–syv år i London, sier Gimnes til Kapital Reise. – For meg er London den perfekte by for mote- og kunstinteresserte.

Gimnes’ klesmerke er kjent for sitt prangende trykk og sterke farger, og de siste fem årene har hun mottatt en rekke utmerkelser for sitt design. I fjor ble hun også valgt som en av finalistene for den gjeve LVMH-prisen for unge motedesignere i Paris, som en av få nordmenn i historien.

Edda Gimnes Foto: Privat/Instagram

Etter noen år med pendling mellom Oslo og London er Gimnes fornøyd med å nå kunne fokusere på å utvikle merket sitt fra millionbyen på den andre siden av dammen.

– Jeg elsker London og alt det byen har å by på. Jeg får ikke nok av den spennende atmosfæren, menneskene, loppemarkedene, de kule, edgy barene, og ikke minst museene fylt til randen av inspirasjon, sier Gimnes.

Edda Gimnes i Kensington Gardens. Foto: Edda Gimnes

Bo:

Jeg har bodd i mange av de forskjellige områdene i London; alt fra Queensway og Kensal Rise til Brick Lane. Nå bor jeg i Brixton, som ligger i Sør-London og som blir sett på som bohemsk. Brixton var kjent for å være et ganske lite attraktivt område før, men veldig mye har endret seg. Nå er det et levende og spennende “up and coming”-område med matmarkeder og kule barer. Det er det som er så spennende med London; byen er alltid i forandring, og nye kule områder dukker opp hele tiden.

Luna Rossa. Foto: Edda Gimnes

Spise:

Ta turen innom 202 i Notting Hill. Det er en konseptbutikk som kombinerer high fashion og brunsj, og som ligger i hjertet av Notting Hill i Westbourne Grove.

Luna Rossa i samme nabolag er en autentisk italiensk restaurant i sidegaten til Portobello Road. Restauranten har et rustikt interiør og fantastisk italiensk mat.

Blacklock Social Eating House. Foto: Edda Gimnes

Hummingbird Bakery er et bakeri i hjertet av Notting Hill som har den beste Red Velvet-kaken i byen.

Midt i hjertet av Soho ligger Blacklock Soho, en biffrestaurant som på 90-tallet var et bordell gjemt i en rustikk kjeller. Anbefales for dem som er glad i kjøtt. De har også de beste søtpotetene jeg har smakt.

Drikke:

First Aid Box er en super “hidden gem” (gjemt perle, red.anm.) av en intim cocktailbar i Herne Hill, og serverer noen av de beste drinkene jeg har hatt i London.

Three Eight Four er en kul cocktail- og tapasbar i Brixton på 384 Coldharbour Lane. Her hadde jeg første date med kjæresten min, så jeg har veldig gode minner fra denne baren. Den er stemningsfull med masse stearinlys, supergode drinker og småretter. En perfekt atmosfære for date night eller cocktails med venninner.

The Blind Pig er en unik speakeasy-bar i hjertet av Soho som ligger i andre etasje inne på Social Eating House. De serverer spenstige cocktails fra en leken meny. Noen av de beste cocktailene jeg noensinne har smakt.

Car boot sale. Foto: Edda Gimnes

Shopping:

En av tingene jeg liker best å gjøre i London er å besøke markeder der det oser med inspirasjon. Jeg pleide alltid å være på Portobello Market da jeg bodde i det området. Nå føler jeg at man finner flere skatter om man drar til områder som ikke er så turistifisert. Jeg elsker “car boot sales” og er ofte på Battersea Car Boot Sale. Der har jeg funnet mye antikk og vintage, som gamle Wedgwood-asjetter og krystallglass, og man føler alltid man drar herfra med mange nye skatter.

Maltby marked. Foto: Edda Gimnes

Er du på utkikk etter et litt annerledes marked, så er Maltby Street Market det riktige valget i London. Det er et unikt, lite matmarked ti minutters gange fra London Bridge. Det ligger ganske gjemt og er mindre turistifisert enn Borough Market. Markedet ligger vegg i vegg med en gammel toglinje som ligger opphøyet, hvor engelskmennene har benyttet seg av de gamle buegangene som er gjort om til kule, små butikker, barer og små, unike spisesteder. Det har alt du kan tenke deg av fristelser, fra fantastisk fudge til fancy ostesmørbrød.

Maltby. Foto: Edda Gimnes

Mercato Metropolitano er et fantastisk matmarked som ligger ved Elephant and Castle i en gammel papirfabrikk. Her er det mange små boder med mat fra alle verdens hjørner, alt fra trøffel fries og pizza til mexicansk. Perfekt på en søndag når man har lyst på en smakebit av alt – i kule omgivelser. 

Dover Street Market er en konseptbutikk i London med fantastisk inspirasjon og installasjoner. Det er industrielt med betong og rustikt interiør, og to ganger i året byttes installasjonene ut. De har også ofte spesielle pop ups. Det er verdt turen for dem som er interessert i mote. Her finnes en blanding av high end- og low end-merker.

Kensington Gardens. Foto: Edda Gimnes

Oppleve:

Electric Cinema er en av de eldste kinoene i Storbritannia. Det er en utrolig koselig kino med en gammeldags atmosfære og store fløyelskledde lenestoler, sofaer og senger med kashmirpledd. Her kan du kose deg med en cocktail mens filmen ruller, og du føler at du er tilbake på 1950-tallet.

Caravan Granary Square er en industriell kafé, restaurant og bar som ligger vegg i vegg med den kjente moteskolen Central St Martins, midt på Kings Cross. Dette området har blitt veldig kult de siste årene, og dette var den første restauranten som ble bygget her. Jeg benytter meg noen ganger av biblioteket til Central Saint Martins College of Arts and Design, og tar noen ganger turen hit for brunsj. Stedet har en morsom kreativ atmosfære som kommer av de kreative menneskene fra bransjen som ofte bruker dette stedet til møter, og elevene som tar en pause fra skolen.

London Glassblowing. Foto: Edda Gimnes

Bermondsey Street er en av de hyggeligste gatene jeg vet om i London. Den ligger ti minutters gange fra London Bridge og inneholder massevis av små nisjebutikker, barer og spisesteder. Til tross for at den ligger sentralt, føles den mer rolig. I gaten finner du både London Textile Museum og kunstgalleriet White Cube. I tillegg er det et sted som heter London Glassblowing her, hvor man kan se dem blåse glass, og hvor arbeidet til en av verdens mest berømte glasskunstnere, Peter Layton, stilles ut og selges.

Er du glad i mote og kunst, må du sørge for å få med deg Tim Walkers utstilling på V&A, “Wonderful Things”. Du får et spennende innblikk i arbeidet hans og “behind the scenes” av hvordan han skaper de utrolige settene, og fortellingen bak fotografiene hans.

Jeg pleide å bo ved Queensway rett ved Hyde Park, så derfor har jeg blitt veldig glad i vest-London. Jeg satte veldig pris på roen og naturen i Hyde Park. Det er veldig hyggelig med en spasertur i Notting Hill gjennom Kensington Gardens. Ta deg tid til å gå opp Kensington Palace Gardens, en kjent ambassadegate i London.