<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– Jeg blir daglig eksponert for alle verdens kulturer

I New York finner man noe for enhver. Man bør sette av mye tid til matopplevelser i byen, konkluderer Wall Street-analytikeren Vaishali Lara Kathuria etter snart syv år som “New Yorker”.

Lynkarriere: Etter studier på NHH og Columbia University har Vaishali Lara Kathuria gjort lynkarriere i den amerikanske storbyen. Først hos Oljefondet, og nå hos forvaltningsselskapet Schafer Cullen Capital Management.  Foto: Privat
Innsidernes innsidetips

– Det beste med New York er at jeg daglig blir eksponert for alle verdens kulturer, språk og mennesker. Mange av dem har kommet hit og trosset alle odds, fordi de er sultne på muligheter og et bedre liv. Den følelsen kjenner man på det sekundet man lander her, og det ville jeg aldri vært foruten, sier Vaishali Lara Kathuria.

En "New Yorker": Vaishali Lara Kathuria har bodd i New York i nærmere syv år. Foto: Privat

Etter studier på Norges Handelshøyskole, og Columbia University i New York, har hun gjort lynkarriere i den amerikanske storbyen. Først hos Oljefondet, hvor hun jobbet som analytiker i fire år, og nå hos forvaltningsselskapet Schafer Cullen Capital Management.

I august har 33-åringen bodd i byen i syv år.

– Da jeg flyttet hit i 2014, antok jeg at jeg skulle flytte hjem igjen etter noen år, men New York vokser på deg og endrer seg med deg. Etter 2020, med pandemien og Black Lives Matter-bevegelsen, har jeg nok blitt enda mer knyttet til byen. Jeg har definitivt følt mer på solidariteten som New Yorkere har seg imellom.

Etter over et år med nedstenging og pandemi går byen, som lenge var USAs coronaepisenter, lysere tider i møte.

– Rutinene mine har endret seg som resultat av pandemien, men noen vaner har jeg likevel kunnet beholde. Jeg spiller fortsatt fotballkamper hver søndag på Chelsea Piers, leverer mat til trengende i Queens hver måned, drar på surfeturer til Rockaway Beach eller Montauk, tar spinningtimer på SoulCycle og spiser utendørsmåltider i West Village.

Shop 'til you drop: SoHo på Manhattan er definitivt stedet å tilbringe en hel dag med shopping. Foto: TIMOTHY A. CLARY

Shoppe

SoHo på Manhattan er definitivt stedet å tilbringe en hel dag med shopping og god lunsj. Det er mest turister der, ettersom New Yorkere selv vil påstå at de ikke har tid til slikt. Generelt er europeiske merker dyrere her, og man kan ikke handle taxfree. Derfor anbefaler jeg å kjøpe amerikanske treningsmerker som Nike, Lululemon og Alo Yoga, og lokale New York-merker som Khaite, Brother Vellies, Wardrobe.NYC og The Frankie Shop.

Fin utsikt: 1 Hotel Brooklyn Bridge. Foto: 1 Hotel Brooklyn Bridge

For de kunstinteresserte burde man bevege seg til Chelsea-området, hvor det er et tyvetalls små gallerier man bør sjekke ut. I tillegg er det mange gode bruktbutikker spredt over hele byen, men særlig i Williamsburg i Brooklyn.

Sove

Det er utrolig mange stilige hoteller å velge mellom i byen, og mye avhenger av hvor man ønsker å bo. Generelt vil jeg anbefale å unngå de store hotellkjedene, og for all del ikke bo i Midtown på Manhattan (selv hvis alle møtene dine er der). 

Bowery Hotel er en av mine favoritter, der er lobbyen alltid livlig og fylt med kjente mennesker. Av en eller annen grunn ser jeg alltid skuespilleren Cuba Gooding jr. der hver gang jeg tar turen. I tillegg er Gramercy Park Hotel verdt å nevne, og 1 Hotel Brooklyn Bridge gir deg utsikt over broen.

En stjerne: På restauranten Estela får man moderne, amerikansk mat på Michelin-nivå. Foto: Privat

Spise

New York er definitivt et sted man burde bruke mye tid på å spise. Her finner man alt for enhver gane og lommebok. 

For en spesiell anledning vil jeg anbefale franske Le Cou Cou. Min favoritt-allrounder er Estela, og byens beste pizza finner man i nabolaget Carroll Gardens, sør i Brooklyn, på Lucali. 

På Saravana Bhavan får man billig og bra indisk mat, og på St. Anselm eller Balvanera får man en god biffmiddag. 

Brunsj er best på Buvette, og lunsj med italiensk vin på Sant Ambroeus SoHo. For “comfort food” bør man dra til Harlem og spise på Red Rooster.

Best: Brunch på Bruvette. Foto: Privat

Drikke

Generelt er West Village området der man finner mest liv i helgene. Due West og Bar Pisellino er favoritter for drinker, og White Horse Tavern – den eldste baren i byen – er et bra sted å ta seg en Guinness. 

Ellers er jeg glad i å høre på 90-talls hiphop på Loosie Rouge i Williamsburg, eller Achilles Heel i Greenpoint. 

Kvelden ender gjerne på Lower East Sides lugubre undergrunnsklubber, eller på Acme for å se på vakre mennesker med familiepenger. The Library Bar eller The Breslin i NoMad er fine steder å ta en drink etter jobb på fredager.

Drinker: Bar Pisellino på Manhattan er analytikerens favorittsted for gode drinker. Foto: Privat

Oppleve

Jazzklubber i Harlem, eller live-piano på historiske Bemelmans Bar på Upper East Side, bør oppleves. 

Lei Citibikes, New Yorks bysykler, og sykle over Brooklyn Bridge til Cecconi’s på Dumbo for lunsj, eller kjøp en varm kaffe, sett deg på en benk og lytt til debatter og gatemusikanter i Washington Square Park. 

Kysten langs Long Island er vakker, og lett å nå med tog fra Penn Station. Dra til historiske Oyster Bay, eller gjør som mange lokale og ta en helgetur til Montauk med surfing og lobster rolls. Og for all del – ikke heng i Meatpacking District!