<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Dette er nykommerne blant Norges 500 største bedrifter

I coronaåret 2020 var det 21 selskaper som økte omsetningen så kraftig at det gir dem innpass på listen over Norges 500 største bedrifter.

Illustrasjonsfoto: Aleksander Andersen/NTB
Reportasjer

Hvert år kommer det mange spennende nye selskaper inn på listen over Norges 500 største bedrifter. Selskaper som godt illustrerer hvordan næringslivet vokser, blomstrer og skaper nye arbeidsplasser.

Ny blant de 500 største: Børsnoterte Infront, her ved gründer Kristian Nesbak, er med blant landets 500 største bedrifter for første gang. Foto: Eivind Yggeseth

Størst av nykommerne på Kapitals liste er Peab Asfalt Norge, et av flere datterselskaper til det svenske Peab-konsernet. Det norske selskapet hadde en omsetning på 1,5 milliarder i 2020. 

Enda en nykommer: Einar Brandsdal og Brandsdal Group økte omsetningen med 400 millioner kroner i 2020. Foto: NTB

Hvert år kommer det som regel også børsnoterte selskaper inn på listen over Norges 500 største bedrifter, og 2020 var intet unntak. I 2020 kom det med tre børsnoterte selskaper som er notert på tre ulike lister. InfrontINFRO er notert på hovedlisten, mens Elektroimportøren   handles på Euronext Growth og Hunter Group   på Euronext Expand.

Deler av handels- og varehandelsbransjen har klart seg bra gjennom pandemien, og vi finner flere av disse selskapene blant nykommerne. Normal er navnet på den danske kjeden med den sorte logoen som dukker opp på stadig flere kjøpesentre, og Normals norske virksomhet kommer nå for første gang med på listen over Norges 500 største selskaper, hvor vi også finner velværekjeden Vita Group. Imperial Tobacco har profitert på nordmenns økende sans for snus, mens Coop Vestviken tilhører et konsern og en bransje som har hatt en formidabel vekst det siste året.

Advokatene kommer: Stadig flere advokatfirmaer vokser og blir store nok til å komme inn på listen over Norges 500 største bedrifter. Advokatfirmaet Thommessen, her ved administrerende partner Sverre Tyrhaug, er et av dem. Foto: Iván Kverme

Bredden er i det hele tatt stor på listen over nykommerne blant landets største bedrifter, som spenner fra advokatfirmaet Thommessen til selskapet Nobina som står for kollektivtrafikken i mange norske byer.