<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nykommere på 500-listen med kraft, pukk, pensjon, fisk og søppel

20 selskaper økte omsetningen i 2021 tilstrekkelig til å sikre seg en plass blant Norges 500 største bedrifter.

Foto: Måsøval
Reportasjer

Antallet har vært utrolig stabilt de siste årene. Pluss minus 20 selskaper kommer seg over cut’en som denne gang lå på 1,1 milliarder – grensen for å bli med blant tungvekterne i det norske næringslivet.

Suverent størst av nykommerne på årets liste er det statlige investeringsselskapet Argentum. Selskapets tall og resultater svinger kraftig, og selskapet var for fire år siden også inne blant de 500 største – men ikke med slike tall som denne gang.

Flere av årets nykommere har tidligere vært med blant de 500, det gjelder ikke minst de børsnoterte selskapene Prosafe   og Philly Shipyard   . Måsøval   er derimot en årsgammel børsnotering som debuterer på listen. 

Men det er også en rekke “ekte” nykommere med denne gang. Aleris Helse er et av disse, Fredrikstad Energi et annet, Skolt Holding et tredje og Duvi Pensjon et fjerde. Vi kan plusse på med Star Seafood, Gjermundshaug, Hellik Teigen og Ness, Risan & Partners for å beskrive den store bredden av virksomheter som vokser, blomstrer og skaper nye arbeidsplasser i norske kommuner og fylker.