<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Nytt fra Afrika

AmaWaterways kommer med enda et cruiseskip på Nilen, pariserhjulet Cape Wheel i Cape Town skal flyttes, og gnuvandringen mellom Kenya og Tanzania er i full gang. Her er siste reisenytt fra det afrikanske kontinentet.

Foto: AmaWaterways
Reportasjer

AmaWaterways utvider på Nilen

AmaWaterways er et amerikansk cruiseselskap som tilbyr båtturer på alle kontinenter. Til sammen har selskapet en flåte på 26 skip, og nå er det også blitt presentert et helt nytt som om to år skal frakte reisende langs Nilen. AmaWaterways startet seilingen på Nilen for et snaut år siden med sjøsettingen av AmaDahlia i september i fjor. På denne får 72 passasjerer besøke alle de faste destinasjonene langs elven: Memphis, Luxor, Kongenes Dal, Abu Simbel og Karnak, for å nevne de mest kjente. 

I 2024 vil selskapet komme med cruiseskip nummer to på verdens nest lengste elv for å møte den økende interessen. AmaLilia er oppkalt etter en hellig blomst fra det gamle Egypt og vil tilby en reisepakke på elleve dager. I syv av dagene er de reisende ombord på skipet, de resterende dagene tilbringes på land i Kairo.

Foto: Nardus Engelbrecht/AP/NTB

Cape Town flytter pariserhjulet

Besøkende i Sør-Afrika og Cape Town havner en eller annen gang i løpet av reisen på Table Mountain, Signal Hill og Boulders Beach. Et annet av byens velkjente landemerker er pariserhjulet Cape Wheel. På toppen har man her blant annet kunnet beundre panoramautsikten ut over havet, mot Robben Island eller mot V&A Waterfront. 

Cape Wheel skulle egentlig bare settes opp i noen måneder under fotball-VM i 2010, men pariserhjulet er blitt stående. Det vil si, nå skal hele konstruksjonen flyttes. I dag står den ved kjøpesenteret Victoria Wharf, men planen er å finne en ny lokasjon nærmere strandpromenaden – nærmere Waterfront. Flyttingen skal være ferdig innen november, og Cape Wheel vil da tilby 30 kabiner og servering av mat og drikke. Turister betaler 130 kroner for en tur, mens landets egne innbyggere må ut med en snau hundrelapp for et kvarter med spektakulær utsikt.

Foto: Dreamstime

Great Migration er underveis

En av de store og årlige naturopplevelsene i Tanzania og Kenya er den store gnuvandringen – The Great Migration. Bortimot to millioner dyr er her på vei mellom nasjonalparken Serengeti i Tanzania og Masai Maras sletter i Kenya. Strekningen er på i alt cirka 3.000 kilometer. Den største delen av flokken er uten sammenligning gnuer, men det følger også med både sebraer og gaseller. Vandringen er den største forflytningen av pattedyr på land noe sted i verden, og det er også et av syv naturens underverker i Afrika.

Og dette er slett ikke noen engangsforeteelse. Vandringen skjer om igjen hvert eneste år, og den kan følges på ulike steder på ulike tidspunkter. Men den følger ingen nøyaktig plan. I august foregår som regel den berømte krysningen av Mara-elven, som også renner gjennom begge de to landene. Masai Mara ligger i Kenya, og det er et mål for dyrene å komme seg dit for å gresse. Alle overlever imidlertid ikke, ute i vannet ligger det blant annet krokodiller som er på jakt etter et friskt bytte.