<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
SIMI VALLEY, CALIFORNIA - SEPTEMBER 26: In this image released on September 26, 2021, Saweetie attends SHEIN X ROCK THE RUNWAY in Simi Valley, California. Matt Winkelmeyer/Getty Images for SHEIN/AFP == FOR NEWSPAPERS, INTERNET, TELCOS & TELEVISION USE ONLY == AFP / GETTY IMAGES NORTH AMERICA

Soper inn milliarder på billigklær

Shein er den nye stjernen i motebransjen. Det kinesiske selskapet tjener milliarder på lynrask kopiering av rimelige klær. Bærekraft spiller her ingen rolle, men det bryr ikke de unge kundene seg noe om. 

Tekst: Simon Book, Christoph Giesen, Janne Knödler, Der Spiegel
Oversettelse og tilretteleggelse: Hans Jørn Næss

Klærne ser først ut til å ligne hverandre fullstendig. De kan minne litt om bestemors gamle gardin i et mønster av grønt, brunt og beige – og med en kort hals.

Reportasjer