<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Konsern med problemer: Bjørn Gulden overtar et selskap der de tre stripene ikke lenger har den samme glansen som tidligere. Men Adidas er fortsatt verdens nest største leverandør av sportsutstyr. Reuters/ Annegret Hilse

Nordmann skal redde Adidas-stripene

De tre stripene er ikke lenger kule. De ansatte er usikre, og aksjekursen er på bunn. Den nye Adidas-sjefen Bjørn Gulden overtar et konsern med problemer, og skandalen med rapperen Kanye West gjør ikke situasjonen noe bedre.

Tekst: Stephan Knieps, Henryk Hielscher, begge Wirtschaftswoche

Oversettelse og tilretteleggelse: Hans Jørn Næss

Bjørn Gulden har på seg en sort hettegenser, som blir våt i det lette regnværet. Datoen er 9. november, morgenen etter at Adidas-styret bestemte seg for å velge Gulden som ny konsernsjef. Da han la ut bildet av seg selv på Instagram, var 57-åringen fortsatt sjef for rivalen Puma. 

Men han så heller ut til å være klar for en begravelse.

“En joggetur i regnværet,” skriver Gulden under bildet.

Reportasjer