<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Tidens tann: Et av Ingrid Eggens arbeider på en utstilling i fotogalleriet Melk ved St. Hanshaugen. Foto: Melk

Tre på rad

Denne fredagen tipser kunstrådgiver Nina Sørlie om tre utstillinger dere lesere bør få med dere. Hun begynner i fotogalleriet Melk i Hallings gate 5 i nærheten av St. Hanshaugen.

– Bildene til Ingrid Eggen er helt fantastiske. Så vakre og så såre på en og samme tid. Nå åpner hun utstilling med nye arbeider i Melk. Utstillingen er kalt “Skinvelop”, og jeg tenker illustrasjonen over taler for seg selv, sier Sørlie, som driver selskapet Kunstkompetanse. 

Foto til utstillingen over.

I Vigelandmuseet kan du oppleve flere kunstnere.

– Andrea Scholze, Einar Grinde, duoen Ellinor Aurora Aasgaard og Zayne Armstrong, og Lin Wang er valgt av en kunstfaglig jury til å stille ut på Eckbos Legats jubileumsutstilling i Vigelandmuseet. De fire kunstprosjektene er valgt ut blant 109 søkere, og en av disse igjen mottar et stipend fra Legatet. Prosjektene finner en fellesnevner i det å se til fortiden, den nære og den fjerne, for å forberede oss på fremtiden. Tradisjon tro tipper jeg denne utstillingen er flott montert blant Vigelands egne arbeider og saler, sier Sørlie.

For et år siden skrev Kapital om Scholzes kunstnerskap, og at det har investeringspotensial. 

– Nestor innen grafikk Per Kleiva (1933–2017) åpner i Kunstverket denne uken. Det vil si, en homage til den avdøde kunstneren med Karin Augusta Nogva, Jan Christensen, Annette Kierulf og Johan Harstad. Teknisk arbeidet Kleiva hovedsakelig med serigrafi eller silketrykk. Han hadde en rent grafisk tilnærming til sine bilder, med enkle former satt sammen til større komposisjoner. Kleiva hentet mye inspirasjon fra popkunsten, og motivbruken involverte ofte menneskeskikkelser, natur og objekter, ofte satt sammen til å skape dramatiske stemninger i bildet. Med dette som utgangspunkt har Kunstverket galleri invitert inn fire samtidskunstnere til å hylle en sentral og fortsatt dagsaktuell grafiker, mener Sørlie.

Vil du lære mer om grafikk? Få med deg Kapitals grafikkskole

Reportasjer