<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

– God tro på at vi får solgt til 97 mill.

Obos har ingen planer om å legge fra seg gigantleilighets-prosjektet til 97 millioner kroner på Middelthunet som snart har ligget ute i to år.

Panoramautsikt: Leiligheten som skal trone på toppen av Obos' Middelthun-prosjekt vil ha utsikt over Frognerparken og byen. Foto: obos
Eiendom

I desember 2018 ble det klart at OBOS skulle bygge boligbyggelagets dyreste leilighet noensinne på Middelthunet ved Frognerparket i Oslo. Leiligheten ble lagt ut til salgs på Finn.no med en prislapp på 95 millioner kroner, sammen med 45 andre selveierleiligheter i en relativt lavere prisklasse, i prosjektets første salgstrinn. 

Et år senere var leiligheten fortsatt ikke solgt, og OBOS valgte et noe utradisjonelt grep for boliger som sliter med salget - å øke prisen med et par millioner. For 97 millioner kroner kan man bli eier av en nesten 400-kvadratmeter stor leilighet, med panoramautsikt over Frognerparken og byen.

Ønsker ikke oppgi antall interessenter

Prisøkningen kom av en kombinasjon av endringer i selve leiligheten og økte priser i markedet, forteller kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

– Leiligheten ble i større grad tilrettelagt for at en kjøper skal kunne gjøre individuelle tilpasninger. I tillegg ble det sikret mer lys inn i boligen, sier Pettersen.

Det nærmer seg to år har siden den for første gang ble annonsert, og et salg er fortsatt uteblitt. Obos er likevel ikke redd for at de ikke solgt leiligheten til 97 millioner kroner.

– Vi har god tro på at vi får solgt. Interessen er god. Det er selvsagt en mindre gruppe mennesker som er i markedet for en slik type leilighet og de tar seg selvsagt god tid før de skal bestemme seg, forteller kommunikasjonsdirektøren som ikke vil oppgi hvor mange de har vært i kontakt med.

Privat spa: 97 million-leiligheten vil ha egen spa-avdeling ifølge planløsningen. Foto: obos

Ingen alternativ plan

For de som kjører eller går forbi Frogner stadion i Oslo vil se at byggingen er godt i gang. De første leilighetene vil etter planen være innflytningsklare i starten av 2022, og i løpet av det samme året skal alle leilighetene være ferdigstilte.

Det kunne tenkes at Obos hadde en alternativ plan som for eksempel å dele opp gigantleiligheten og bygge flere mindre enheter på toppen dersom et salget fortsatt er uteblitt når det nærmer seg innflytting, men dette er ikke tilfelle.

– Vil dere bygge leiligheten uansett eller har dere en annen planen dersom den ikke blir solgt?

– Vi har ingen andre planer enn å selge leiligheten som ligger ute for salg, svarer Pettersen.

Skrudd opp prisen: I fjor økte Obos prisen på leilgheten med to millioner til 97 millioner kroner. Foto: obos

Ikke rom for prisreduksjon

Selv om leiligheten kan skilte med blant annet spaavdeling, treningsrom og en gigantisk takterrasse, har ikke det hjulpet på salget så langt. Det er heller ingen rom for prisreduksjon for en som ønsker en liten rabatt.

– Leiligheten selges til fastpris, som er på 97 millioner kroner.

Tidligere denne uken kom leilighetene i det siste salgstrinnet til byggeprosjektet ut på det åpne markedet - 48 boliger fra 6,5 til over 50 millioner kroner.

Så langt er 231 av leilighetene i prosjektet på 329 enheter solgt, noe som utgjør en andel på 70 prosent. Hvor lang tid det tar før leiligheten som troner på toppen blir en del av den statistikken, gjenstår å se.