<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Solgte boliger for 700 mill. på to måneder

Over 70 prosent av de nye leilighetene som bygges i Clemenskvartalet ble revet bort i løpet av kort tid. Én kjøpegruppe skiller seg spesielt ut.

Mer nytt i Bjørvika: Midt mellom Middelalderparken og fjorden skal det bygges 265 nye leiligheter i fargerike bygg. De første leilighetene vil være innflytningsklare første halvår 2023. Foto: Oslo S Utvikling
Eiendom

– Salget har gått over all forventning, sier Lars Holm, boligdirektør i Oslo S Utvikling (OSU), som står bak prosjektet.

Tidligere i høst ble 68 nye leiligheter til salgs i den store nyboligsatsningen til OSU i Bjørvika. Prosjektet har fått navnet Clemenskvartalet og skal bestå av totalt 265 leiligheter midt i Oslo sentrum, med nærhet til fjorden og utsikt mot Middelalderparken og Ekebergåsen.

I løpet av en uke etter salgsstart av første byggetrinn var 44 av leilighetene allerede solgt. Det var dobbelt så mange salg som OSUs boligdirektør i forkant hadde håpet på. Nå er over 80 prosent av leilighetene i dette salgstrinnet solgt.

Skal selge for 1,8 mrd.

I midten av oktober gikk prosjektets andre av totalt fire salgstrinn av stabelen. Også denne gangen var interessen langt større enn ventet.

Over halvparten av de 62 boligene fikk bud som førte til et salg den påfølgende uken. Det er ingen antydning til at etterspørselen faller, ifølge Holm.

– Vi ser ingen tegn til at interessen faller, tvert imot selges det også godt etter salgsstart. Vi ser at prosjektet selger i alle kategorier, til alle demografier, sier han.

Hvis man ser på første og andre salgstrinn, har så langt 94 av totalt 130 av de ganske så dyre leilighetene fått en ny eier. De solgte boligene har en gjennomsnittlig kvadratmeterpris på 118.000 kroner for en to-roms, 106.000 kroner for tre-roms og 118.000 for fireroms-leilighetene, noe som gjør at OSU har innkassert rundt 680 millioner kroner på salget.

Totalt vil omsetningen på hele prosjektet være på over 1,8 milliarder kroner, forteller Holm.

Uvanlig mange unge

Prosjektet vil bestå av alt fra arealeffektive to-roms til luksuriøse fire-roms leiligheter med private takterrasser, og prisene varierer fra 4,3 til 17,9 millioner kroner.

Med hensyn til kjøperne er det en god blanding av sluttbrukere og privatinvestorer, og kun syv prosent er selskaper, informerer boligdirektøren om.

Det han mener skiller seg mest ut, er kjøperne av treroms-leilighetene. Til tross for den stive kvadratmeterprisen på over 106.000 kroner er 26 prosent av kjøperne under 30 år. Over 70 prosent av dem er fra Oslo.

– Her ser vi at flere unge har gått sammen for å få oppfylt boligdrømmen og komme inn på markedet, sier Holm, som presiserer at det er uvanlig med så mange unge.