<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp

Matkjedearving selger hus til 50 mill. i Sandvika

Nylig er det lagt ut en annonse for en designvilla i Bærum med bilde av et lekkert hus og basseng. Kapital kan nå avsløre at det er matkjedearving Arne Stabell Eriksen og kone som selger huset.

Formue fra mat: Matkjedearving Arne Stabell Eriksen og kone som selger et hus med basseng i Sandvika til 50 millioner kroner. Foto: Google foto
Eiendom

Villaen ligger på et høydedrag bak Sandvika rett nord for togstasjonen og mot Bærum sykehus. I annonsen i Finansavisen står det at huset på ca. 500 kvadratmeter har en teknisk verdi på 48,2 millioner kroner. Men prisantydningen på Finn er 50 millioner kroner.

Dette er en svært høy sum i Bærum, og i hvert fall i Sandvika. Det er på Høvik, Strand, Jar samt på Lagåsen (Arne Fredly og Jens Ulltveit-Moe) og Snarøya (Erik Braathen , Fredrik Halvorsen m.fl.) at prisene er høyest i Bærum, hvor altså øst er best (dyrest).

Kjøpte for 1,9 mill.

Eiendommen i Thommessens vei 8 ble tinglyst på Anne Kathrine Bassøe-Eriksen og Arne Stabell Eriksen i 1992. Da betalte ekteparet, som begge er født i begynnelsen av 1960-årene, 1,9 millioner kroner. Det stod nok et hus på eiendommen da også. Slike tomtepriser så man ikke i Sandvika på den tiden.

Parkering og inngang: Boligen som selges i Sandvika ligger på et høydedrag med uhindret utsikt over Sandvika og Oslofjorden. Foto: Google foto

Centra og Ultra-arving

Stabell Eriksen er et av tre barn av Ivar Kjell Eriksen, som grunnla og utviklet matkjedene Centra og Ultra. De ble solgt til NorgesGruppen. De tre søsknene forvalter arven gjennom investeringer i verdipapirer og eiendom via selskapet Centragruppen.

I 2019 stod Arne Stabell Eriksen oppført med en formue på 800 millioner kroner i Kapitals oversikt over Norges 400 rikeste. I fjor fikk han ikke en plass på listen. Da var cuten 850 millioner kroner.

Ferierer på Kvitfjell: Ekteparet har en hytte på over 300 kvadratmeter i Bjønnlitjønnvegen på Kvitfjell. Foto: Finn.no

Anne Kathrine Bassøe-Eriksen står oppført med firmaet Inne Interiør.

Ekteparet har også en svær hytte på Kvitfjell. På ham står det også oppført et landsted på Ytre Kjeholmen i attraktive Blindleia. Her ferierer blant andre også oljefondsjef Nicolai Tangen og eiendomsinvestor Torstein Tvenge.

KrF-politiker og leger

Boligen som selges i Sandvika ligger på et høydedrag med “uhindret utsikt over Sandvika og Oslofjorden”, står det i annonsen. Det er Logg Arkitekter som har tegnet huset, og med utstrakt bruk av glass, stål og betong. Noen steder er det opptil seks meter under taket.

I tillegg er det designkjøkken og plassbygde skap og garderobeinnredning. Ved det utendørs bassengområdet er det overdekket utestue.

I samme gate bor blant andre KrF-politiker Arne Inge Mathisen og flere leger.

Det er Advokat Ek som har oppdraget med å selge boligen, hvor det naturligvis ikke er felles visning.

Tidligere denne uken ble det kjent at Quantafuel-gründer QFUEL Kjetil Bøhn har kjøpt en villa på Strand for 43,5 millioner kroner. Den er fra 1877, er på ca. 400 kvadratmeter og har egen strandlinje på den tre mål store tomten.