<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NT7T3W7" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">
Kjøp
+ mer
Luksusleiligheter fikk kort karriere: Det midtre kvartalet av Victoria terrasse er det mest monumentale, med sin store kuppel og sine tårn med spir, men etter dagens boligblokkstandard er ikke de to andre kvartalene noe å kimse av heller. Foto: Gard Setsaas

Renessanse for nyrenessanse

Et av Oslos mest påkostede leilighetskomplekser fra jappetiden på 1880-tallet kan igjen bli boliger, etter mer enn 100 år i statens tjeneste.

I et anfall av historieløshet er det bestemt at Utenriksdepartementet (UD) skal flytte fra sine kontorer i Victoria terrasse i 2025, og i stedet stables oppå de andre departementene i det allerede fullstappede Regjeringskvartalet når det står ferdig.

Beslutningen vakte oppstandelse blant utenriksbyråkratene da den kom i fjor – og ikke uten grunn.

Reportasjer
Eiendom